Η Παρείσφρηση

BlackKklansman

  ΚΩΜΩΔΙΑ   ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ   ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ

Βρισκόμαστε στη δεκαετία του ΄70, σε μια περίοδο έντονης κοινωνικής αναταραχής στην Αμερική, καθώς η μάχη για τα κοινωνικά δικαιώματα και οι φυλετικές διακρίσεις κορυφώνονται. Ο Ρον Στάλγουόρθ γίνεται ο πρώτος αφροαμερικάνος ντετέκτιβ στο αστυνομικό τμήμα του Κολοράντο Σπρινγκς, όμως η άφιξή του αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό και εχθρικότητα από τους λευκούς συναδέλφους του. Η φήμη του νεόκοπου ντετέκτιβ στους αστυνομικούς κύκλους ήταν καλή, χάρη στην πετυχημένη παρακολούθησή του στις συναντήσεις της οργάνωσης των Μαύρων Πανθήρων. Απτόητος ο Σταλγουόρθ, δεν έμεινε εκεί και αποφασίζει να κάνει τη διαφορά για το καλό της κοινότητάς του. Με πολύ θάρρος λοιπόν αναλαμβάνει μια δύσκολη αποστολή που ακόμα και σήμερα φαντάζει αδιανόητη: να παρεισφρήσει στην ρατσιστική οργάνωση της Κου Κλουξ Κλαν.

 

«Ο Σπάικ Λι έχει πλήρη επίγνωση της δύναμης του κινηματογράφου να διαμορφώνει συνειδήσεις, γι’ αυτό και σε μια οριακή στιγμή, όπου το φυλετικό μίσος οργιάζει, σκηνοθετεί την καλύτερη ταινία του εδώ και μία δεκαετία».
Αθηνόραμα, Γιάννης Καντέα - Παπαδόπουλος (27/9/2018)

«Με μια πολιτική κωμωδία τοποθετημένη στα '70ς, ο Σπάικ Λι επιτίθεται στον αμερικανικό ρατσισμό κάθε εποχής, απροκάλυπτα, έξω απ' τα δόντια και με ακαταμάχητο στιλ».
flix.gr, Λήδα Γαλανού (14/9/2018)

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Spike Lee
Σενάριο: Charlie Wachtel, David Rabinowitz
Ηθοποιοί: John David Washington, Adam Driver, Laura Harrier
Χρώμα: Έγχρωμη
Χώρα Παραγωγής: ΗΠΑ
Έτος Παραγωγής: 2018
Διάρκεια: 135΄

Σπάικ Λι