Άκου

Listen

61ο ΦΚΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Στα υποβαθμισμένα προάστια του Λονδίνου, η Μπέλα και ο Ζότα, πορτογάλοι μετανάστες και γονείς τριών παιδιών, αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα. Όταν το ακουστικό βαρηκοΐας της κόρης τους χαλάσει, απευθύνονται στις βρετανικές υπηρεσίες πρόνοιας, όμως, μια παρεξήγηση έχει ως αποτέλεσμα να χάσουν οριστικά την κηδεμονία των παιδιών τους. Μια άνιση και απελπισμένη μάχη απέναντι στο απρόσωπο και ανελαστικό σύστημα μόλις ξεκινάει. Ένα σπαρακτικό οικογενειακό δράμα, που υπενθυμίζει ότι κάθε ιστορία έχει πολλές όψεις και η ζωή αμέτρητες γκρίζες ζώνες.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Ana Rocha de Sousa
Σενάριο: Ana Rocha de Sousa, Paula Vaccaro, Aaron Brookner
Διεύθυνση φωτογραφίας: Hatti Beanland
Μοντάζ: Tomás Baltazar
Ήχος: Pedro Marinho
Μουσική: Nessi Gomes
Ηθοποιοί: Lúcia Moniz, Sophia Myles, Ruben Garcia, Maisie Sly, James Felner
Παραγωγή: Pinball London, Bando á Parte
Παραγωγοί: Paula Vaccaro, Aaron Brookner, Rodrigo Areias
Σκηνικά: Belle Mundi
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ηνωμένο Βασίλειο, Πορτογαλία
Έτος Παραγωγής: 2020
Διάρκεια: 74'
Επικοινωνία: Magnolia Pictures
Βραβεία/Διακρίσεις: Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής Special Orizzonti Jury Prize, Βραβείο «Luigi de Laurentiis» για την Καλύτερη Πρώτη Ταινία – Venice FF 2020

Άνα Ρόσα ντε Σόζα

Η Άνα έκανε την εμφάνισή της ως κινηματογραφιστής έπειτα από μια επιτυχημένη καριέρα ως ηθοποιός στη χώρα της, την Πορτογαλία. Το 2007 αποφοίτησε με πτυχίο ζωγραφικής από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου της Λισαβώνας. Εκεί ανέπτυξε το πάθος της για τη δύναμη της εικόνας στη φωτογραφία και τον κινηματογράφο, κερδίζοντας πρώτο βραβείο στο φεστιβάλ Bienal Jovens VaLoures για το Love_in_Progress. Το 2013 τελείωσε Μάστερ Σκηνοθεσίας στο London Film School. H μικρού μήκους ταινίας της No Mar (At Sea) επιλέχθηκε για το XXI Φεστιβάλ Κινηματογράφου Caminhos Film. Το ντοκιμαντέρ της Laundriness ήταν υποψήφιο για το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ μικρού μήκους στο Διεθνές Φεστιβάλ Φοιτητικού Κινηματογράφου του Λονδίνου το 2012 και έγινε δεκτό στο Short Film Corner του Φεστιβάλ Καννών το 2012. Το Listen είναι η πρώτη της ταινία μεγάλου μήκους.

Φιλμογραφία

2009 Jantamos Cedo (μμ)
2013 Minha Alma and You (μμ)
2020 Listen