Από μέρα σε μέρα

Erster Schnee

62ο ΦΚΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Ο δεκατριάχρονος Ραμίν Μεχντιπούρ και η οικογένειά του από το Ιράν ζουν σε ένα κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Φινλανδία. Ενώ ο Ραμίν αρχίζει να απολαμβάνει τις σχολικές του διακοπές, η οικογένεια μαθαίνει κάποια τρομερά νέα: η αίτηση τους για άσυλο απορρίφθηκε. Οι Μεχντιπούρ αποφασίζουν να ασκήσουν έφεση για μια τελευταία φορά και συνεχίζουν την καθημερινότητά τους, προσπαθώντας όμως να διατηρήσουν μια αίσθηση θετικότητας παρά τον επικείμενο κίνδυνο της απέλασης. Στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, για τον Ραμίν κάθε στιγμή και κάθε φιλία θα είναι πιο πολύτιμη από ποτέ.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.

Διαθέσιμη στο Agora Market.

Σκηνοθεσία: Χαμί Ραμεζάν
Σενάριο: Hamy Ramezan, Antti Rautava
Διεύθυνση φωτογραφίας: Arsen Sarkisiants
Μοντάζ: Joona Louhivuori
Ήχος: Svante Colerus
Μουσική: Tuomas Nikkinen, Linda Arnkil
Ηθοποιοί: Aran-Sina Keshvari, Shahab Hosseini, Shabnam Ghorbani, Kimiya Eskandari, Ramin Mehdipour, Bahman Mehdipour, Mahtab Mehdipour, Donya Mehdipour
Παραγωγή: Aamu Film Company
Παραγωγοί: Jussi Rantamäki
Κοστούμια: Kirsi Gum
Σκηνικά: Kari Kankaanpää
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Φινλανδία
Έτος Παραγωγής: 2020
Διάρκεια: 82'
Επικοινωνία: New Europe Film Sales

Ηλικίες 11+

Χαμί Ραμεζάν

Ο Χάμι Ραμεζάν είναι Φινλανδο-Ιρανός σκηνοθέτης και σεναριογράφος. Ο Ραμεζάν και η οικογένειά του κατάφεραν να ξεφύγουν από την προσαγωγή τους στο Ιράν και επέζησαν από τα στρατόπεδα προσφύγων της Γιουγκοσλαβίας όταν ο ίδιος ήταν ακόμα μικρό αγόρι, ώσπου έφτασαν στη Φινλανδία το 1990. Αποφοίτησε από τη σχολή κινηματογράφου του UCA, Franham το 2007 και έκτοτε έχει ολοκληρώσει αρκετές ταινίες μικρού μήκους. Η ταινία μικρού μήκους του Listen (2015) έκανε πρεμιέρα στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών στο Φεστιβάλ Καννών του 2015, προβλήθηκε σε περισσότερα από 200 φεστιβάλ και ήταν υποψήφια για Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου. Το Any Day Now είναι το σε μεγάλου μήκους ντεμπούτο.

Φιλμογραφία

2009 Over the Fence (μμ)
2014 Keys of Heaven (μμ)
2015 Listen (μμ)
2020 Any Day Now