Ενδοχώρα

Hinterland

62ο ΦΚΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Όταν ένας πρώην κατάδικος του Μεγάλου Πολέμου επιστρέφει στην πατρίδα του και βρίσκει τους συντρόφους τους βάναυσα δολοφονημένους, αποφασίζει να αναζητήσει τον κατά συρροή δολοφόνο για να τον φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης. Γυρισμένη σχεδόν αποκλειστικά με την τεχνική της blue screen, αυτή η συγκλονιστική σπουδή αναζητά τα ίχνη της τοξικής αρρενωπότητας στο ιστορικό παρελθόν της Ευρώπης, ισορροπώντας με κομμένη την ανάσα ανάμεσα στον κόσμο ενός δύστροπου, θορυβώδη, βίαιου άντρα και στα σύνθετα τοπία της ψυχής των υπόλοιπων πρωταγωνιστών, που έχουν σημαδευτεί από βαθιές πληγές.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Στέφαν Ρουτσοβίτσκι
Σενάριο: Hanno Pinter, Robert Buchschwenter, Stefan Ruzowitzky
Διεύθυνση φωτογραφίας: Benedict Neuenfels
Μοντάζ: Oliver Neumann
Ήχος: Alain Goniva, Nils Kirchhoff, Michel Schillings
Μουσική: Kyan Bayani
Ηθοποιοί: Murathan Muslu, Max von der Groeben, Liv Lisa Fries, Marc Limpach, Matthias Schweighöfer, Margarethe Tiesel, Aaron Friesz
Παραγωγή: FreibeuterFilm Austria, Amour Fou Luxembou
Παραγωγοί: Oliver Neumann, Sabine Moser, Bady Minck, Alexander Dumreicher-Ivanceanu
Συμπαραγωγή: Scope Pictures Belgium, Lieblingsfilm Germany
Συμπαραγωγοί: Geneviève Lemal, Robert Marciniak
Κοστούμια: Uli Simon
Σχεδιασμός παραγωγής: Andreas Sobotka, Martin Reiter, Oleg Prodeus
Μακιγιάζ: Helene Lang
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Αυστρία, Λουξεμβούργο
Έτος Παραγωγής: 2021
Διάρκεια: 99'
Επικοινωνία: Beta Cinema

Στέφαν Ρουτσοβίτσκι

Ο Στέφαν Ρουτσοβίτσκι γεννήθηκε το 1961 στη Βιέννη στην Αυστρία. Μεγαλωμένος στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, σπούδασε θέατρο, media, κινηματογράφο και ιστορία. Ξεκίνησε την καριέρα του σκηνοθετώντας βίντεο κλιπ για καλλιτέχνες όπως οι Scorpions, οι No Mercy και ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ (προτεινόμενο βίντεο κλιπ στην κατηγορία Best Video του αμερικανικού MTV). Μία από τις πρώτες του ταινίες, το The Inheritors (1998), ξεχώρισε στα φεστιβάλ κινηματογράφου Telluride, Νέας Υόρκης και Τορόντο, αποσπώντας περισσότερα από είκοσι διεθνή βραβεία. Το Anatomy (2000) έγινε η πιο επιτυχημένη εισπρακτικά γερμανική ταινία όλων των εποχών. Αφού σκηνοθέτησε την (επίσης δημοφιλή ταινία Cold Hell (2017) και την παιδική ταινία Lilly the Witch (2009), ο Ρουτσοβίτσκι δούλεψε στην Αμερική, όπου σκηνοθέτησε το Deadfall (2012) και συν-δημιούργησε τηλεοπτικές σειρές όπως το 8 Days (2019) και το The Barbarians (2020). Η ταινία του The Counterfeiters (2007) κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Φιλμογραφία

1998 The Inheritors
2000 Anatomy
2007 The Counterfeiters
2009 Lilly the Witch
2012 Deadfall
2017 Cold Hell
2020 Narcissus and Goldmund
2021 Hinterland