Vortex

Vortex

Ο γεννημένος προβοκάτορας Γκασπάρ Νοέ αλλάζει ρότα, στιλ, ύφος και ρυθμό, αλλά παραμένει εξίσου σοκαριστικός, φέρνοντάς μας για μια ακόμη φορά αντιμέτωπους με τους πιο ανομολόγητους φόβους μας. Το enfant terrible του σύγχρονου γαλλικού σινεμά, o οποίος φλέρταρε επικίνδυνα με τον θάνατο μόλις δύο χρόνια νωρίτερα, όταν μια εγκεφαλική αιμορραγία παρά λίγο να του στοιχίσει τη ζωή, επιστρατεύει τον άρχοντα του ιταλικού τρόμου, Ντάριο Αρτζέντο, και κοιτάζει μέσα από τον καθρέφτη του θανάτου, ψάχνοντας τη δική του αντανάκλαση. Το Amour του Χάνεκε κόβει βόλτες στο παραισθησιογόνο σύμπαν του Νοέ και μας προσκαλεί να ρίξουμε μια κλεφτή ματιά.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Γκασπάρ Νοέ
Σενάριο: Gaspar Noé
Διεύθυνση φωτογραφίας: Benoit Debie
Μοντάζ: Denis Bedlow, Gaspar Noé
Ήχος: Ken Yasumoto
Ηθοποιοί: Dario Argento, Françoise Lebrun, Alex Lutz, Kylian Dheret
Παραγωγή: Rectangle Productions, Wild Bunch International
Παραγωγοί: Edouard Weil, Vincent Maraval, Brahim Chioua
Συμπαραγωγή: Les Cinémas de la Zone, KNM, Artémis Productions, Srab Films, Les Films Velvet, Kallouche Cinéma, Shelter Prod
Κοστούμια: Corinne Bruand
Σχεδιασμός παραγωγής: Jean Rabasse - ADC
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Γαλλία
Έτος Παραγωγής: 2021
Διάρκεια: 142΄
Επικοινωνία: WIld Bunch International

Γκασπάρ Νοέ

Ο Γκασπάρ Νοέ γεννήθηκε στις 27 Δεκεμβρίου 1963 στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. Είναι σκηνοθέτης και παραγωγός, γνωστός για τα Enter the Void (2009), Climax (2018) και Irreversible (2002). Αν και σκηνοθέτησε λίγες μόνο ταινίες, ο κέρδισε τεράστια αναγνωρισιμότητα, δημιουργώντας μερικές από τις πιο σκοτεινές και βαθιά ανησυχαστικές ταινίες τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική.

Φιλμογραφία

1998 I Stand Alone
2002 Irreversible
2009 Enter the Void
2015 Love
2018 Climax
2021 Vortex