Σοφία

Sofia

Η εικοσάχρονη Σοφία ζει με τους γονείς της στην Καζαμπλάνκα, την οικονομική πρωτεύουσα του Μαρόκου με τις μεγάλες αντιθέσεις ανάμεσα στις κοινωνικές ομάδες. Πάσχοντας από επίμονη άρνηση εγκυμοσύνης, φτάνει σε σημείο να παραβεί τον νόμο, γεννώντας ένα παιδί εκτός γάμου. Στις 24 ώρες που της δίνει το νοσοκομείο για να προσκομίσει τα χαρτιά της αναγνώρισης, η Σοφία και η Λίνα (η ξαδέλφη της, που ζει στην προστατευμένη και πιο «δυτική» πραγματικότητα της τοπικής μπουρζουαζίας), πασχίζουν ν’ αντισταθούν, αν όχι να φέρουν στα μέτρα τους τις ανάλγητες δομές της πατριαρχικής κοινωνίας. Ένα απρόσμενο, ορμητικό ντεμπούτο που διακρίθηκε με το βραβείο σεναρίου του τμήματος «Ένα κάποιο βλέμμα» του Φεστιβάλ των Καννών.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Meryem Benm'Barek
Σενάριο: Meryem Benm'Barek
Διεύθυνση φωτογραφίας: Son Doan
Μοντάζ: Céline Perréard
Ήχος: Aïda Merghoub
Ηθοποιοί: Maha Alemi, Lubna Azabal, Sarah Perles, Faouzi Bensaïdi, Hamza Khafif, Nadia Niazi, Rawia
Παραγωγή: Curiosa Films
Παραγωγοί: Olivier Delbosc
Συμπαραγωγή: Versus Production, Curiosa Films
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Samuel Charbonnot (Production Design), Lisa Verhaverbeke (Art Direction)
Executive producer: Christine De Jekel, Saïd Hamich
Σκηνικά: Samuel Charbonnot
Κάμερα: Anas Rachid
Μακιγιάζ: Koko Charki
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Γαλλία, Κατάρ
Έτος Παραγωγής: 2018
Διάρκεια: 86΄
Ελληνική διανομή: One from the Heart, sofia@onefromtheheart.gr
Επικοινωνία: Be For Films, festival@beforfilms.com
Βραβεία/Διακρίσεις: Βραβείο Σεναρίου του Τμήματος «Ένα κάποιο βλέμμα» – Cannes Film Festival 2018 Βραβείο της Επιτροπής Νέων Κριτικών – Transatlantyk Festival Lodz 2018

Μεριέμ Μπενμπαρέκ

Η Μεριέμ Μπενμπαρέκ γεννήθηκε το 1984 στο Ραμπάτ του Μαρόκου. Σπούδασε Αραβική Γλώσσα και Πολιτισμό στο Εθνικό Ινστιτούτο Ανατολικών Γλωσσών και Πολιτισμών του Παρισιού, και στη συνέχεια πέρασε στον τομέα Σκηνοθεσίας του INSAS των Βρυξελλών το 2010. Εκεί σκηνοθέτησε πέντε μικρού μήκους ταινίες, εκ των οποίων ξεχώρισαν οι Nor (2013) και Jennah (2014), που συμμετείχε σε πολλά διεθνή φεστιβάλ και προτάθηκε για υποψηφιότητα στα βραβεία Όσκαρ το 2015. Είναι επίσης καλλιτέχνις του sound design και έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στο Victoria and Albert Museum του Λονδίνου.

Φιλμογραφία

2013 Nor (μμ)
2014 Jennah (μμ)
2018 Sofia