Εμείς τα ζώα

We the Animals

59ο ΦΚΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Εμείς οι τρεις. Εμείς τα αδέλφια. Εμείς, οι αχώριστοι βασιλιάδες. Τρία αγόρια διασχίζουν τη γενέτειρά τους στην επαρχιακή ζώνη της Νέας Υόρκης, καθώς μαίνεται ο ασταθής έρωτας των γονιών τους. Αν ο Μάνι και ο Τζόελ θυμίζουν τον πατέρα τους καθώς μεγαλώνουν και η μητέρα ονειρεύεται δρόμους διαφυγής, ο νεότερος Τζόνα ασπάζεται έναν ολoδικό του φαντασιακό κόσμο. Ένα πορτρέτο που μας καταβυθίζει στη ζωή μιας οικογένειας της εργατικής τάξης και στην αδελφοσύνη, το οποίο εκτοξεύεται από τις περίτεχνες ερμηνείες των νεαρών, πρωτοεμφανιζόμενων ηθοποιών της και από τις σεκάνς ανιμέισον που ζωντανεύουν τον εξουθενωμένο ψυχικό κόσμο του Τζόνα.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Jeremiah Zagar
Σενάριο: Daniel Kitrosser, Jeremiah Zagar, βασισμένο στο μυθιστόρημα του Justin Torres
Διεύθυνση φωτογραφίας: Zak Mulligan
Μοντάζ: Keiko Deguchi, Brian A. Kates
Ήχος: Ruy Garcia
Μουσική: Nick Zammuto
Ηθοποιοί: Raul Castillo, Sheila Vand, Evan Rosado, Isaiah Kristian, Josiah Gabriel
Παραγωγή: Public Record, Cinereach
Παραγωγοί: Jeremy Yaches, Christina D. King, Andrew Goldman, Paul Mezey
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Katie Hickman (Production Designer), Lance Mitchell (Art Director)
Κοστούμια: Valentine Freeman
Executive producer: Philipp Engelhorn, Michael Raisler
Κάμερα: Adam Gonzales, Tom Atwell, Troy Dobbertin
Μακιγιάζ: Kristen Alimena
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: ΗΠΑ
Έτος Παραγωγής: 2018
Διάρκεια: 97΄
Επικοινωνία: The Exchange, sophia@theexchange.ws
Βραβεία/Διακρίσεις: Βραβείο Καινοτομίας NEXT – Sundance FF 2018 Βραβείο Revelations [Αποκάλυψη]– Deauville FF 2018 Βραβείο της Διεθνούς Επιτροπής Νέων – Film by the Sea IFF 2018 Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής – Independent Film Festival of Boston 2018 Βραβείο Μέλλον/Τώρα – Montclair FF 2018

Τζερεμάια Ζέιγκαρ

Ο Τζερεμάια Ζέιγκαρ μεγάλωσε στη Νότια Φιλαδέλφεια, περνώντας τα περισσότερα απογεύματά του στη σκοτεινή αίθουσα ή στους διαδρόμους του τοπικού βίντεο κλαμπ. Χρόνια αργότερα, όταν σπούδαζε στο Έμερσον Κόλετζ, ξεκίνησε να κινηματογραφεί τους γονείς του, δυο χίπηδες καλλιτέχνες, κάθε φορά που επισκεπτόταν το πατρικό του για διακοπές. Κάπως έτσι γεννήθηκε το ντοκιμαντέρ In a Dream, το οποίο έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ South by Southwest (SXSW), βρήκε διανομή στις αμερικανικές αίθουσες και προβλήθηκε σε πολλά φεστιβάλ ανά την υφήλιο. Προβλήθηκε στο δίκτυο HBO, μπήκε στη μικρή λίστα για τις υποψηφιότητες για τα βραβεία Όσκαρ, και ήταν υποψήφια για δύο βραβεία Έμι, μεταξύ των οποίων και για το βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ. Όταν δεν εργάζεται, περνά τον καιρό του κολυμπώντας στα καλύτερα δημόσια κολυμβητήρια της Νέας Υόρκης.

Φιλμογραφία

2005 Coney Island 1945 (μμ)
2008 In a Dream (ντοκ)
2011 Remains (συν-σκηνοθεσία, μμ)
2014 Captivated: The Trials of Pamela Smart (ντοκ)
2018 We the Animals