Γένεσις

Genezis

59ο ΦΚΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Οι ζωές τριών διαφορετικών ανθρώπων διασταυρώνονται με αφορμή μια βάναυση επίθεση νεοναζί σ’ έναν καταυλισμό Ρομά στην Ουγγαρία: Ένα αγόρι που μένει ορφανό όταν η μητέρα του σκοτώνεται εν ψυχρώ, ένα κορίτσι που βυθίζεται στον κόσμο της σιωπής όταν διαπιστώνει πως ένα αγαπημένο της πρόσωπο εμπλέκεται στο έγκλημα, και μια νεαρή δικηγόρος που αναγκάζεται να υπερασπιστεί στο δικαστήριο έναν από τους θύτες, βρίσκονται ενώπιον κοσμογονικών αλλαγών, ακόμα κι αν ο κόσμος τους όπως τον ξέρουν μοιάζει να τελειώνει. Ένα λεπτό αφηγηματικό νήμα υφαίνει τον μύθο της Γένεσης, αντλώντας από πραγματικά περιστατικά ρατσιστικής βίας.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Arpad Bogdan
Σενάριο: Arpad Bogdan
Διεύθυνση φωτογραφίας: Tamás Dobos
Μοντάζ: Péter Politzer
Ήχος: Gábor Császár
Μουσική: Mihály Víg
Ηθοποιοί: Anna Marie Cseh, Milán Csordás, Enikő Anna Illési, Lídia Danis, Levente Molnár, Zsolt Kovács, Tamás Ravasz, István Szilvási, Szofi Berki
Παραγωγή: Mirage Film & Gábor Ferenczy, FocusFox
Παραγωγοί: Andrea Taschler
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Kata Kővári
Κοστούμια: Szófia Ferencz
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ουγγαρία
Έτος Παραγωγής: 2018
Διάρκεια: 120΄
Επικοινωνία: MNF (Magyar Nemzeti Filmalap), filmalap@filmalap.hu

Άρπαντ Μπογκντάν

Ο Άρπαντ Μπογκντάν γεννήθηκε το 1980 και μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο από τεσσάρων χρονών. Στα φοιτητικά του χρόνια ξεκίνησε να δουλεύει ως ηθοποιός και υπεύθυνος σκηνής σε διάφορες θεατρικές παραγωγές. Κατά καιρούς διοργάνωσε δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά που μεγαλώνουν σε δυσμενείς συνθήκες, εφαρμόζοντας διάφορες μορφές τέχνης. Η πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους Happy New Life έκανε πρεμιέρα στην Μπερλινάλε, όπου διακρίθηκε με Ειδική Μνεία από την Επιτροπή Manfred Salzgeber, και συγκέντρωσε πολλά βραβεία στην πορεία της σε διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ.

Φιλμογραφία

2002 Utvesztoben | Labyrinth (μμ)
2003 Utem Es Fogalom | Rhythm and Notion (μμ)
2006 Boldog Uj Ejet | Happy New Life
2008 Ghetto Balboa (ντοκ.)
2018 Genezis | Genesis