Άντζελο

Angelo

59ο ΦΚΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Στις αρχές του 18ου αιώνα, ένα αγόρι από την Αφρική πωλείται στην Ευρώπη ως σκλάβος και μεγαλώνει στην αυλή μιας κόμισσας που δοκιμάζει πάνω του ένα χρόνιο πείραμα «εξευγενισμού», ώσπου καταλήγει στα σαλόνια ενός ευγενούς, ο οποίος τον αναγκάζει να διηγείται ζωντανά (και μεταμφιεσμένος) ιστορίες για την εξωτική του πατρίδα – σαν άλλη Σεχραζάτ που αναλαμβάνει να διασκεδάσει την ανία της υψηλής κοινωνίας. Το δέρμα του (και το χρώμα του) θα γίνει το φυσικό σύνορο που τον χωρίζει από τον έρωτά του, αλλά και η επιφάνεια όπου θα εγγραφεί και θα εκτεθεί ο λόγος περί αποκλεισμού και αποδοχής, μνήμης και σιωπής, και γενεαλογίας του σύγχρονου δουλεμπορίου.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Markus Schleinzer
Σενάριο: Markus Schleinzer, Alexander Brom
Διεύθυνση φωτογραφίας: Gerald Kerkletz
Μοντάζ: Pia Dumont
Ήχος: Pia Dumont, Philippe Kohn
Ηθοποιοί: Makita Samba, Alba Rohrwacher, Larisa Faber, Kenny Nzogang, Lukas Miko, Gerti Drassl, Michael Rotschopf, Jean-Baptiste Tiémélé, Nancy Mensah-Offei, Olivier Baume, Martine Schambacher, Anne Klein, Jean-Michel Larré, Pierre Bodry, Marisa Growaldt, Christian Friedel
Παραγωγή: Novotny & Novotny Filmproduktion, Amour Fou Luxembourg,
Παραγωγοί: Alexander Glehr, Franz Novotny, Bady Minck, Alexander Dumreicher-Ivanceanu, Markus Schleinzer
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Andreas Sobotka, Martin Reiter
Κοστούμια: Tanja Hausner
Executive producer: Johanna Scherz
Κάμερα: Andi Winter, Lukas Allmaier, Thomas Maier
Μακιγιάζ: Anette Keiser
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Αυστρία, Λουξεμβούργο
Έτος Παραγωγής: 2018
Διάρκεια: 110΄
Επικοινωνία: Playtime, info@playtime.group

Μάρκους Σλάιντσερ

Ο Μάρκους Σλάιντσερ γεννήθηκε στη Βιέννη το 1971. Από το 1994 ως το 2010 εργαζόταν ως υπεύθυνος διανομής ρόλων και συμμετείχε στην παραγωγή περίπου 70 ταινιών μεγάλου μήκους, συμπεριλαμβανομένων αρκετών έργων των Τζέσικα Χάουσνερ, Ούλριχ Ζάιντλ και Μίχαελ Χάνεκε. Το 2008, εργαζόμενος ως υπεύθυνος διανομής ρόλων στην ταινία Η λευκή κορδέλα του Χάνεκε, του δόθηκε η ευκαιρία να εκπαιδεύσει τους ανήλικους ηθοποιούς, να προετοιμάσει τις σκηνές και να δουλέψει μαζί τους στο σετ, μπροστά στις κάμερες. Μέσα από αυτή την εμπειρία, αποφάσισε να δοκιμάσει τη δική του τύχη ως σκηνοθέτης. Το Μίχαελ είναι το προκλητικό, μεγάλου μήκους σκηνοθετικό και σεναριογραφικό του ντεμπούτο. Επίσης, εργάζεται και ο ίδιος ως ηθοποιός στο θέατρο και στον κινηματογράφο.

Φιλμογραφία

2011 Michael
2018 Angelo