Αγχωμένη μετάφραση

Nervous Translation

59ο ΦΚΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Μια εσωστρεφής οχτάχρονη που μεγαλώνει στις Φιλιππίνες της πολυτάραχης δεκαετίας του ’80 εξοικειώνεται με τον κόσμο των μεγάλων μέσα από μικρές μιμητικές τελετουργίες και μέσα από πρωτόγνωρες γι’ αυτήν τεχνολογίες. Όταν η μητέρα της λείπει για δουλειά στο εργοστάσιο, βλέπει σαπουνόπερες με τη γιαγιά της στην τηλεόραση και ακούει στα κρυφά τη φωνή του πατέρα της, ο οποίος ζει χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, μέσα από τις κασέτες που τους στέλνει. Ώσπου, μια μέρα, η μικρή ηχογραφεί κάτι κατά λάθος πάνω σε ένα φωνητικό μήνυμα... Η εύθραυστη φύση της προσωπικής και συλλογικής μνήμης και η φωτεινή άβυσσος της παιδικής ηλικίας «μεταφράζονται» σε εικόνες, σε μια τρυφερή πλην σκληρή ταινία που δίνει σημασία στη λεπτομέρεια.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Shireen Seno
Σενάριο: Shireen Seno
Διεύθυνση φωτογραφίας: Albert Banzon, Jippy Pascua, Dennese Victoria
Μοντάζ: Shireen Seno, John Torres
Ήχος: Nicole Amores, John Michael Perez, Mikko Quizon, Kathrine Ariane Salinas
Μουσική: Itos Ledesma
Ηθοποιοί: Jana Agoncillo, Angge Santos, Sid Lucero, Nafa Hilario-Cruz, Cocoy Lumbao
Παραγωγή: Los Otros Films, Creative Programs
Παραγωγοί: John Torres
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Leeroy New
Executive producer: Ronald Arguelles
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Φιλιππίνες
Έτος Παραγωγής: 2018
Διάρκεια: 90΄
Επικοινωνία: Reel Suspects, info@reelsuspects.com
Βραβεία/Διακρίσεις: Βραβείο Ήχου – Cinema One Originals Digital FF 2017 Βραβείο Ήχου – FAMAS Awards 2018 Βραβείο Netpac – Rotterdam International Film Festival 2018 Βραβείο Νέου Ταλέντου από την Ασία – Shanghai IFF 2018

Σιρίν Σένο

Η Σιρίν Σένο γεννήθηκε στην Ιαπωνία από Φιλιππινέζους γονείς κι έζησε εκεί το μεγαλύτερο μέρος από τα παιδικά της χρόνια. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο με πτυχία Αρχιτεκτονικής και Κινηματογράφου. Έκανε τα πρώτα της βήματα στο σινεμά δουλεύοντας στις ταινίες του Λαβ Ντίας και του Τζον Τόρες, ώσπου γύρισε την πρώτη της ταινία μεγάλου μήκους, το Big Boy, το οποίο έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ το 2013 και προβλήθηκε σε πολλά διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ. Το Big Boy ήταν η ταινία έναρξης του Hors Pistes Tokyo (σ.σ. ενός φεστιβάλ που διοργανώνει το Centre Pompidou) και κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Πρώτης Ταινίας στο Festival de Cine Lima Independiente.

Φιλμογραφία

2012 Big Boy
2014 Shotgun Tuding (μμ)
2018 Nervous Translation