Ρόζι & Μούσα

Rosie & Moussa

59ο ΦΚΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Η Ρόζι και η μαμά της μετακομίζουν στην άλλη μεριά της πόλης. Στο καινούργιο τους διαμέρισμα, η Ρόζι γνωρίζει τον Μούσα. Οι δυο τους θα αλωνίζουν στην ταράτσα του σπιτιού, αν και απαγορεύεται! Ο Μούσα υπόσχεται στη Ρόζι πως θα τη συνοδεύσει στην επίσκεψή της στον πατέρα της, ο οποίος είναι στη φυλακή. Η μόνη επιθυμία της Ρόζι είναι να ξαναφέρει κοντά τους γονείς της, αλλά η μαμά της, που δεν θέλει πια τίποτα από τον άντρα της, ερωτεύεται κάποιον άλλο. Μια τρυφερή ιστορία για όλα τα μικρά, ζεστά πράγματα που ενώνουν τις γενιές και τις κουλτούρες.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Dorothée van den Berghe
Σενάριο: Michael De Cock
Διεύθυνση φωτογραφίας: Jan Vancaillie
Μοντάζ: Marie-Hélène Dozo
Ήχος: Christian Monheim
Μουσική: Le Motel
Ηθοποιοί: Savannah Vandendriessche, Imad Borji, Ruth Beeckmans, Titus De Voogdt, Mourade Zeguendi, Damiaan De Schrijver, Katelijne Damen, Bert Haelvoet
Παραγωγή: Bo De Group
Παραγωγοί: Helena Vlogaert
Συμπαραγωγή: Climax Films
Συμπαραγωγοί: Olivier Rausin
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Gert Stas
Κοστούμια: Joëlle Meerbergen
Μακιγιάζ: Dorien Van Poucke, Liesbet Fijalka
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Βέλγιο
Έτος Παραγωγής: 2018
Διάρκεια: 90΄
Επικοινωνία: Flanders Image, cdeschutter@vaf.be

Ντοροτέε Φαν Ντεν Μπέργκε

Η Ντοροτέε Φαν Ντεν Μπέργκε είναι Φλαμανδή κινηματογραφική σκηνοθέτις και σεναριογράφος. Σπούδασε Γλυπτική από το 1988 έως το 1990 στη Βασιλική Ακαδημία Καλών Τεχνών της Αμβέρσας και στη συνέχεια Σκηνοθεσία Κινηματογράφου στη Ανώτατη Σχολή Sint-Lukas των Βρυξελλών, απ’ όπου αποφοίτησε το 1994 με ειδίκευση στις Εικαστικές Τέχνες. Το Girl, η πρώτη της ταινία μεγάλου μήκους, η οποία βραβεύτηκε στο Λοκάρνο, είναι ένα δυνατό γυναικείο πορτρέτο. Το ίδιο ισχύει και για τη δεύτερη, σχεδόν αυτοβιογραφική ταινία της, το My Queen Karo, για ένα κορίτσι που μεγαλώνει σε μια κατάληψη στο Άμστερνταμ. Το σενάριο της ταινίας αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια ενός προγράμματος φιλοξενίας καλλιτεχνών στο Φεστιβάλ των Καννών.

Φιλμογραφία

2002 Meisje | Girl
2009 My Queen Karo
2018 Rosie & Moussa