Πιο πολύ από ποτέ

Plus que jamais

  ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ

Το εξαιρετικό πρωταγωνιστικό δίδυμο Βίκι Κριπς («Αόρατη Κλωστή»«Κορσάζ») και Γκασπάρ Ουλιέλ («Saint Laurent»«Οι Ατελείωτοι Αρραβώνες») εντυπωσιάζουν στο «Πιο Πολύ από Ποτέ», μια βαθιά συγκινητική ιστορία για το πώς μπορείς να γεμίσεις τη ζωή σου φως, ακόμη και πριν το τέλος. 

Επίσημη Συμμετοχή στο διαγωνιστικό τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ Καννών.

Η Ελέν και ο Ματιέ ζουν ευτυχισμένοι εδώ και πολλά χρόνια, όταν ένα ξαφνικό πρόβλημα υγείας της Ελέν θα αναστατώσει την ήσυχη ζωή τους και θα τη φέρει αντιμέτωπη με δύσκολες αποφάσεις. Ο σύντροφός της είναι υπέρ οποιασδήποτε λύσης τής επιτρέψει να ζήσει, ανεξάρτητα από το ρίσκο ή το κόστος που σημαίνει για την ποιότητα ζωής της - η Ελέν, από την άλλη, φαίνεται να μην ξέρει τι θέλει, ούτε να μπορεί να το καταλάβει στη δίνη των ευθυνών, των πληροφοριών που πρέπει να μεταβολίσει, της συναναστροφής με τα συντετριμμένα αγαπημένα της πρόσωπα, του δικού της σοκ.

Αναζητώντας απαντήσεις, η Ελέν βρίσκει το μπλογκ-ημερολόγιο ενός Νορβηγού που μιλάει με αναζωογονητική ειλικρίνεια για τη δική του υγεία πλάι σε φωτογραφίες από την πανέμορφη φύση δίπλα στο σπίτι του. Η Ελέν αισθάνεται αμέσως την ανάγκη να ταξιδέψει εκεί, μακριά από όλους και από όλα, και παρά τις αναταράξεις που προκαλεί η ανάγκη της αυτή στη σχέση της με τον Ματιέ. Το ταξίδι αυτό, με στόχο τη γαλήνη που τόσο αποζητά, είναι ένα ταξίδι προς τον ίδιο της τον εαυτό - ίσως όχι με αφορμή την πιο ευτυχή συγκυρία, αλλά σίγουρα την πιο κατάλληλη στιγμή.

Μπορείς να ευχαριστηθείς τις μικρές απολαύσεις της ζωής, όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με κάτι που σου αλλάζει τη ζωή όπως την ήξερες; Έχουν τα αγαπημένα σου πρόσωπα λόγο στις επιλογές σου; Και τελικά έχεις το δικαίωμα να φανείς εγωιστής τις στιγμές αυτές; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που εύστοχα θέτει η Γαλλο-Ιρανίδα Εμιλί Ατέφ («Molly’s Way», «Τρεις Μέρες στο Κιμπερόν») στη νέα της ταινία, η οποία έχει το θάρρος να κοιτάξει στα μάτια την επώδυνη συγκυρία της κεντρικής της ηρωίδας και τη σοφία να βρει μέσα της την ελπίδα και τη λύτρωση.

Σε αυτό, έχει την πολύτιμη βοήθεια της πρωταγωνίστριάς της, Βίκι Κριπς, την οποία πρωτο-ξεχωρίσαμε στην «Αόρατη Κλωστή» του Πολ Τόμας Άντερσον και έχει έκτοτε αναδειχθεί στο απόλυτο ανερχόμενο αστέρι του ευρωπαϊκού σινεμά. Και εδώ η Κριπς απογειώνει την ταινία με τη μεστή, συγκινητική της ερμηνεία, η οποία δένει στην εντέλεια με εκείνη του Γκασπάρ Ουλιέλ, την τελευταία του Γάλλου ηθοποιού πριν τον πρόωρο θάνατό του τον Ιανουάριο του 2022 σε δυστύχημα.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Emily Atef
Σενάριο: Emily Atef, Lars Hubrich
Διεύθυνση φωτογραφίας: Yves Cape
Μοντάζ: Sandie Bompar, Hansjörg Weißbrich
Μουσική: Jon Balke
Ηθοποιοί: Gaspard Ulliel, Vicky Krieps, Bjørn Floberg, Sophie Langevin
Κοστούμια: Dorothée Guiraud
Σκηνικά: Silke Fischer
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμη
Χώρα Παραγωγής: Γαλλία, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Νορβηγία
Έτος Παραγωγής: 2022
Διάρκεια: 123΄
Ελληνική διανομή: Rosebud. 21