Μάλιστα, σεφ!

La brigade

Η Κάθυ είναι μια σαραντάρα ανερχόμενη βοηθός σεφ. Πάνω που είναι έτοιμη να εκπληρώσει το όνειρό της και να ανοίξει το δικό της εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας, τα πράγματα στραβώνουν. Αντιμετωπίζοντας οικονομικές δυσκολίες, η Κάθυ αναγκάζεται να δεχτεί μια δουλειά στην κουζίνα μιας δομής για ανήλικους, ασυνόδευτους μετανάστες.

Παρόλο που μισεί την καινούρια της απασχόληση, που είναι τόσο κατώτερη των προσδοκιών και των ικανοτήτων της, η Κάθυ διαπιστώνει πως αυτές ακριβώς οι αρετές της αρχίζουν να επηρεάζουν θετικά τις ζωές των παιδιών. Και, το πιο αναπάντεχο, η Κάθυ καταλαβαίνει πως και η δική της ζωή αρχίζει να αλλάζει προς το καλύτερο από την επαφή της με τα παιδιά...

Έχοντας μεγαλώσει και η ίδια σε μια δομή, χωρίς οικογένεια, η γαλλίδα σεφ καταφέρνει να διαπεράσει τις άμυνες των παιδιών, διδάσκοντάς τους την αυστηρή πειθαρχία της κουζίνας («Brigade» στα γαλλικά, εκτός από ταξιαρχία, σημαίνει και την αυστηρή ιεραρχία στην κουζίνα), αλλά και την αγάπη, την αλληλεγγύη, τον σεβασμό στην κουλτούρα του άλλου. Μαθαίνοντας τους ταυτόχρονα πως στην κουζίνα, με την στρατιωτική δομή της, δεν υπάρχει χώρος για φυλετικά και θρησκευτικά στερεότυπα.

Πρόγραμμα Προβολών
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
26 Ιουνίου 2023 21:30
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
27 Ιουνίου 2023 21:30
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
28 Ιουνίου 2023 21:30

Σκηνοθεσία: Louis-Julien Petit
Σενάριο: Louis-Julien Petit, Liza Benguigui, Sophie Bensadoun, Thomas Pujol, Sophie Bensadoun
Διεύθυνση φωτογραφίας: David Chambille
Μοντάζ: Nathan Delannoy, Antoine Vareille
Μουσική: Laurent Perez Del Mar
Ηθοποιοί: Audrey Lamy, François Cluzet, Chantal Neuwirth, Fatou Kaba, Yannick Kalombo
Σχεδιασμός παραγωγής: Arnaud Bouniort, Cécile Deleu
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμη
Χώρα Παραγωγής: Γαλλία
Έτος Παραγωγής: 2022
Διάρκεια: 97΄
Ελληνική διανομή: Weirdwave