Ένα πράγμα με φτερά

The Thing With Feathers

66ο ΔΦΚΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο, ο Βρετανός σκηνοθέτης Ντίλαν Σάουθερν παραδίδει μια ποιητική μελέτη του πένθους, της επιβίωσης και των δεσμών που ενώνουν τις οικογένειες. Μετά τον ξαφνικό θάνατο της συζύγου του, ένας νεαρός πατέρας (Μπένεντικτ Κάμπερμπατς) αποσύρεται με τα δύο του παιδιά σε μια καλύβα δίπλα σε μια λίμνη. Απομονωμένος από τον έξω κόσμο, η επαφή του με την πραγματικότητα καταρρέει και μια παράξενη παρουσία αρχίζει να τον παρακολουθεί. Ένα κοράκι που μοιάζει με άνθρωπο, το οποίο φαίνεται να προέρχεται από τις εικονογραφήσεις του πατέρα, πρόκειται να γίνει ένα πολύ πραγματικό μέρος της ζωής όλων τους, οδηγώντας τους τελικά προς τη νέα μορφή που πρέπει να πάρει η οικογένειά τους. Κάνοντας χρήση ενός εντυπωσιακού φυσικού φωτός και με χαλαρό ρυθμό, η σκηνοθεσία του Σάουθερν αποτυπώνει τόσο την ευαλωτότητα, όσο και την αντοχή των ανθρώπινων σχέσεων.

Πρόγραμμα Προβολών
ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ
16 Ιανουαρίου 2026 18:00
ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ
17 Ιανουαρίου 2026 18:00
ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ
18 Ιανουαρίου 2026 18:00
ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ
19 Ιανουαρίου 2026 18:00
ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ
20 Ιανουαρίου 2026 18:00
ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ
21 Ιανουαρίου 2026 18:00
Εισιτήρια

Σκηνοθεσία: Ντίλαν Σάουθερν
Σενάριο: Dylan Southern
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ben Fordesman
Μοντάζ: George Cragg
Ήχος: Joakim Sundström
Μουσική: Zebedee Budworth
Ηθοποιοί: Benedict Cumberbatch, Richard Boxall, Henry Boxall, Sam Spruell, Vinette Robinson, David Thewlis, Tim Plester
Παραγωγή: Lobo Films, SunnyMarch
Παραγωγοί: Andrea Cornwell, Leah Clarke, Adam Ackland
Συμπαραγωγοί: Kristina Börjeson
Κοστούμια: Sophie O' Neil
Σχεδιασμός παραγωγής: Suzie Davies
Executive producer: Ollie Madden, Ben Coren, Benedict Cumberbatch, Morwin Schmookler, Patricia Lawley, Lee Broda, Thomas R. Burke, Mia Bays, Charlie Gatsky Sinclair, Nils Leonard, Nathanaël Karmitz, Elisha Karmitz, Fionualla Jamison, Adrian Politowski, Sierra Garcia, Nadia Khamlichi, Nessa McGill, Sean Wheelan
Μακιγιάζ: Wakana Yoshihara
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ηνωμένο Βασίλειο
Έτος Παραγωγής: 2025
Διάρκεια: 98'
Ελληνική διανομή: Weird Wave
Επικοινωνία: mk2 Films

Ντίλαν Σάουθερν

Ο Ντίλαν Σάουθερν είναι σκηνοθέτης που έγινε γνωστός για τα βίντεο κλιπ του. Μεταξύ αυτών είναι και το No Distance Left to Run (2010), το οποίο επιλέχθηκε στα Βραβεία Γκράμι του 2011 για το Καλύτερο Μουσικό Βίντεο Μεγάλης Διάρκειας. Επίσης σκηνοθέτησε το ντοκιμαντέρ Meet Me in the Bathroom (2022), το οποίο ήταν υποψήφιο για διάφορα βραβεία και διαγωνισμούς σε πολλά φεστιβάλ.

Φιλμογραφία

2010 No Distance Left to Run (μμ)
2012 Shut Up and Play the Hits (ντοκ)
2022 Meet Me in the Bathroom (ντοκ)
2025 The Thing With Feathers