Το 24ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης παρουσιάζει το τμήμα podcast, που πραγματοποίησε την πρεμιέρα του στο περσινό ΦΝΘ και συνέχισε την επιτυχημένη του πορεία στο 62o ΦΚΘ, τον περασμένο Νοέμβριο. Αξίζει να αναφερθεί ότι το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ήταν από τα πρώτα κινηματογραφικά φεστιβάλ σε ολόκληρο τον πλανήτη που ενέταξε στο πρόγραμμά του τμήμα podcast, διερευνώντας τις εκλεκτικές συγγένειες αυτού του νέου είδους με τον κινηματογράφο. Tη φετινή χρονιά, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Louis Lumière και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, προσφέρουν το βραβείο-υποτροφία Βραβείο ENS Louis Lumière-Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος για Ανερχόμενο Ακουστικό Δημιουργό Ντοκιμαντέρ.

Ζητήματα έμφυλης βίας και ορατότητας, πορτρέτα καλλιτεχνών που σημάδεψαν την ιστορία του τόπου, αναλύσεις για τον αντίκτυπο της πανδημίας, ερωτικές ιστορίες, συγκλονιστικές μαρτυρίες, δημοσιογραφικά οδοιπορικά σε συγκλονιστικά γεγονότα, παραμύθια που κρύβουν μέσα τους συμβολισμούς και μηνύματα, γαστρονομικά ταξίδια, αποκαλύπτονται στα πόντκαστ του διαγωνιστικού τμήματος, το οποίο αποτελείται από 19 πόντκαστ. Τα πόντκαστ του διαγωνιστικού τμήματος διεκδικούν βραβείο, το οποίο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ύψους 2.000 ευρώ.

Περισσότερα...

Συνολικά 15 ποντκαστ, 12 ελληνόφωνα και 3 αγγλόφωνα, θα παρουσιαστούν εκτός συναγωνισμού στο 24ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Ιστορίες έμφυλης καταπίεσης, κινηματογραφικές αναλύσεις, ματιές στη σύγχρονη όψη του κόσμου μας, μουσικές περιηγήσεις, αλλά και ποντκαστ περιβαλλοντικής αφύπνισης, συνθέτουν ένα πολυεπίπεδο ηχητικό ψηφιδωτό.

Περισσότερα...