Νίνα

Nina

61ο ΦΚΘ: Ελληνική πρεμιέρα

O αυταρχικός και μοχθηρός Βασίλ δασκαλεύει την έφηβη Νίνα να σουφρώνει πορτοφόλια στους δρόμους της εχθρικής και αφιλόξενης μητρόπολης. Σε μια αναπάντεχη τροπή, όταν η Νίνα πιάνεται επ’ αυτοφώρω, της δίνεται η ανέλπιστη ευκαιρία να ξεφύγει από τη σκοτεινή της μοίρα – ένα όνειρο που μοιάζει απατηλό για μια απόκληρο της κοινωνίας. Μια μοντέρνα εκδοχή της κλασικής ιστορίας του Όλιβερ Τουίστ, που αναζητά τη λύτρωση μέσα σε έναν κόσμο ανελέητης σκληρότητας.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Hristo Simeonov
Σενάριο: Konstantin Bojanov
Διεύθυνση φωτογραφίας: Vesselin Hristov
Μοντάζ: Hristo Simeonov
Ήχος: Ivan Andreev, Veselin Zografov
Ηθοποιοί: Plamena Stefanova, Borislav Rusev, Margita Gosheva, Niki Chobanski
Παραγωγή: Screening Emotions
Παραγωγοί: Poli Angelova, Elena Mosholova, Nikolay Todorov
Συμπαραγωγή: Right Solutions, Magic Shop
Σκηνικά: Ivelina Mineva, Nevena Georgieva
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Βουλγαρία
Έτος Παραγωγής: 2019
Διάρκεια: 20΄
Επικοινωνία: Poli Angelova poli.angelova!@gmail.com
Βραβεία/Διακρίσεις: Βραβείο «Χρυσό Ρόδο» – Golden Rose FF 2020, Ειδική Μνεία της Επιτροπής – Krakow IFF 2020, Καλύτερη Μικρού Μήκους – Sofia IFF 2020, Μεγάλο Βραβείο «The Hans Christian Andersen» – Odense IFF

Χρίστο Σιμεόνοφ

Ο Χρίστο Σιμεόνοφ είναι σκηνοθέτης και σεναριογράφος με έδρα τη Σόφια. Σπούδασε και εκπαιδεύτηκε στα προγράμματα Talents της Μπερλινάλε και του Σαράγεβο. Οι μικρού μήκους ταινίες μυθοπλασίας του προβάλλονται σε διεθνή φεστιβάλ: Κλερμόν-Φεράν, Τάμπερε, Δρέσδη, Κότμπους, Μόλοντιστ, Μπιλμπάο, Τεργέστη, Θεσσαλονίκη, Βιέννη και Τελ Αβίβ, μεταξύ άλλων. Η πρώτη του ταινία μικρού μήκους, το Ο γιος (The Son, 2015) κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κότμπους (2016), Καλύτερης Βουλγαρικής Ταινίας Μικρού Μήκους στα Βραβεία της Βουλγαρικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (2016), καθώς και 15 ακόμη βραβεία. Αυτή την περίοδο ο Χρίστο επεξεργάζεται την πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους.

Φιλμογραφία

2015 Enemies | Vragove (μμ)
2015 Γιος | The Son | Sinyt (μμ)
2018 Dimo’s Forest (μμ)
2019 Νίνα | Nina (μμ)