Ξέχνα το και φύγε

Zabij To I Wyjedz z Tego Miasta

61ο ΦΚΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Η πόλη του Λοτζ, στην κομμουνιστική δεκαετία του ’70, αναβιώνει ως ψηφιδωτό από ζοφερές βινιέτες: τραμ διασχίζουν την ατέλειωτη νύχτα, κεφάλια ψαριών ξεπηδούν από το ταβάνι, καθώς οι τοίχοι μεταμορφώνονται σε νερό, ένας άνθρωπος-γάτα με καπαρντίνα παραληρεί για το τέλος του κόσμου σε μια γωνιά του δρόμου. Ένα παραισθησιογόνο αυτοβιογραφικό animation, που ξεδιπλώνεται σαν ψυχοτροπικό ταξίδι στις αναμνήσεις του σκηνοθέτη. Μια μελαγχολική γιορτή θλίψης και παρηγοριάς, που θολώνει τα όρια ανάμεσα στη ζωή και στον θάνατο.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Mariusz Wilczyński
Σενάριο: Mariusz Wilczyński
Ήχος: Franciszek Kozłowski
Μουσική: Tadeusz Nalepa
Ηθοποιοί: (Voices) Maja Ostaszewska, Krystyna Janda, Andrzej Chyra
Παραγωγή: Bombonierka Production
Παραγωγοί: Ewa Puszczyńska, Agnieszka Ścibior
Συμπαραγωγή: National Film Archive – Audiovisual Institute, Adam Mickiewicz Institute, Ec1 Łódź - City Of Culture, Letko, Nolabel, Di Factory, Gigant Films
Σκηνικά: Mariusz Wilczyński
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Πολωνία
Έτος Παραγωγής: 2020
Διάρκεια: 88'
Επικοινωνία: OUTSIDER PICTURES Paul Hudson paul@outsiderpictures.us

Μάριους Βιλσίνσκι

Αυτοδίδακτος καλλιτέχνης και auteur o οποίος δημιουργεί κινηματογράφο ανιμέισιον πάνω από είκοσι χρόνια. Ρετροσπεκτίβες των ταινιών του έχουν παρουσιαστεί, μεταξύ άλλων, στο MoMA της Νέας Υόρκης, στο Εθνικό Μουσείο της Μπραζίλια, στο Διεθνές Φόρουμ του Τόκιο και στο Εθνικό Μουσείο της Βαρσοβίας. Τα animation του παρουσιάστηκαν στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου και στην Μπερλινάλε. Επίσης υλοποιεί παραστάσεις live animation μαζί με συμφωνικές ορχήστρες από το Χονγκ Κονγκ, το Παρίσι, το Τόκιο, τη Γενεύη, το Λβιβ και τη Βαρσοβία. Το 2007, οι New York Times τον αποκάλεσαν «έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους δημιουργούς καλλιτεχνικού ανιμέισιον». Τα τελευταία 14 χρόνια εργάζεται πάνω στο Kill It and Leave This Town. Είναι καθηγητής Ανιμέισιον της Σχολής Κινηματογράφου του Λοτζ.

Φιλμογραφία

1998 Times Have Passed | Czasy przeszły
2004 Unfortunately | Niestety
2007 Kizi Mizi
2020 Kill It and Leave this Town | Zabij To I Wyjedz z Tego Miasta