Διαστημικά κορίτσια

Space Girls

61ο ΦΚΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Τέσσερα αξιαγάπητα εννιάχρονα κοριτσάκια, παθιασμένα με το διάστημα, εξορμούν για μια μυστική αποστολή στον χαρτονένιο πύραυλό τους, που εκτοξεύεται από ένα παιδικό δωμάτιο και καλπάζει σε νοητούς ουρανούς. Ως γνωστόν, κορίτσια ενωμένα ποτέ νικημένα, ιδίως όταν είναι εξοπλισμένα με αχαλίνωτη φαντασία και μια φιλομάθεια βγαλμένη από παλιές καλές εποχές. Ένας συνδυασμός που χαρίζει απαράμιλλο θάρρος και αγνή διασκέδαση.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Carys Watford
Σενάριο: Carys Watford
Διεύθυνση φωτογραφίας: Heath McWaters
Μοντάζ: Eoghan Synnott
Ηθοποιοί: Bella Padden, Helena Albright, Anika Selvarajah, Emily Albright
Παραγωγοί: Carys Watford
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ηνωμένο Βασίλειο
Έτος Παραγωγής: 2018
Διάρκεια: 10'
Επικοινωνία: Carys Watford carys.watford@hotmail.co.uk
Βραβεία/Διακρίσεις: Καλύτερη Δραματική Ταινία, Βραβείο Κοινού – Sunderland Shorts FF 2018, Μεγάλο Βραβείο Παιδικής Ταινίας (Live Action) – Flickers' Rhode Island IFF

Ηλικίες 9+

Κάρις Γουότφορντ

Η Κάρις Γουότφορντ είναι πολυβραβευμένη σεναριογράφος και σκηνοθέτις κωμικών και δραματικών μικρού μήκους ταινιών ζωντανής δράσης. Είναι ολόψυχα δοσμένη στη δημιουργία χιουμοριστικών ταινιών με χαρακτήρα και ψυχή, στις οποίες πρωταγωνιστούν δυναμικές γυναίκες. Οι ταινίες της έχουν συμμετάσχει σε όλα τα διεθνή φεστιβάλ που λειτουργούν ως προκριματικοί για τα βραβεία Όσκαρ και BAFTA-. Είναι μέλος του προγράμματος BAFTA Crew και ήταν ανάμεσα στους φιναλίστ για το Zealous’ Emerge Film Prize, το 2018.

Φιλμογραφία

2014 Love and Cigarettes (μμ)
2015 17 Things I Love About You (μμ)
2017 Theatreland (μμ)
2018 Space Girls (μμ)