Πρόστιμο

Πρόστιμο

Ο Βαγγέλης βγάζει τα προς το ζην πουλώντας κάνναβη. Προσπαθεί να πιάσει μια μόνιμη δουλειά, όμως το στιγματισμένο ποινικό του μητρώο δεν το επιτρέπει. Όταν οι γείτονες απειλούν να τον καταδώσουν στην αστυνομία, ο Βαγγέλης αναγκάζεται να εγκαταλείψει το διαμέρισμά του και να καταφύγει στο σπίτι της αδελφής του. Εκεί θα γνωρίσει τον αρραβωνιαστικό της, Πέτρο, έναν μπράβο και συνεργάτη του υποκόσμου των νοτίων προαστίων. Ο Πέτρος προσφέρει διέξοδο στο οικονομικό του πρόβλημα, ωθώντας τον να συμμετάσχει στις «δουλειές» που οργανώνει για τον κόσμο της νύχτας. Όμως ο Βαγγέλης δεν θέλει να ανήκει στον κόσμο της νύχτας.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Φωκίων Μπόγρης
Σενάριο: Φωκίων Μπόγρης, Πάνος Τράγος
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Σίμος
Μοντάζ: Φωκίων Μπόγρης, Γιώργος Γεωργόπουλος
Ήχος: Λευτέρης Καμπαλώνης
Μουσική: Jay Glass Dubs, Άκης Καπράνος, Ahiyava
Ηθοποιοί: Βαγγέλης Ευαγγελινός, Στάθης Σταμουλακάτος, Μαρία Μπαλούτσου, Βασίλης Αναστασίου, Φένια Αποστόλου, Βαγγέλης Μουρίκης
Παραγωγή: Chase the Cut
Παραγωγοί: Μαρία Καραγιαννάκη, Φωκίων Μπόγρης
Συμπαραγωγή: Authorwave
Συμπαραγωγοί: Παναγιώτης Μπεζιργιαννίδης
Σκηνικά: Βασιλίνα Κουλιού
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Έτος Παραγωγής: 2020
Διάρκεια: 101'
Επικοινωνία: Chase The Cut. Maria Karagiannaki maria@chasethecut.gr

Φωκίων Μπόγρης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979 και αγάπησε το σινεμά από την προσχολική του ηλικία. Ως αυτοδίδακτος σκηνοθέτης, αρχισε να κάνει τις πρώτες του αυτοσχέδιες βιντεοταινίες το 2002. Η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, με τίτλο Κάθαρση ήταν μια παρωδία εκδίκησης που κυκλοφόρησε το 2009. Στη συνέχεια έκανε επανεκκίνηση από το μηδέν παρουσιάζοντας τα μικρού μήκους Family Tree (βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου στο Φεστιβάλ Δράμας) και Δεύτερος άντρας με πρωταγωνιστή τον Νίκο Τριανταφυλλίδη. Έχει σκηνοθετήσει ντοκιμαντέρ για την ΕΡΤ και μουσικά βιντεοκλίπ.

Φιλμογραφία

2009 Kάθαρση
2012 Family Tree (μμ)
2013 Δεύτερος άντρας (μμ)
2014 Τα Βιντεοκλαμπ (ντοκ)
2017 Τα διανυκτερεύοντα (ντοκ)
2020 Πρόστιμο