Όπως θα συνέβαιναν μέσα στο νερό

Όπως θα συνέβαιναν μέσα στο νερό

Η ταινία είναι το πορτρέτο της Ήρας, μιας τριανταπεντάχρονης γυναίκας. Το σπίτι της είναι ο κόσμος της, ένας κόσμος μαγικός, και η μοναξιά της είναι γεμάτη αντικείμενα. Η Ήρα ξεχνιέται στην καθημερινή ρουτίνα της και χάνεται στο σύμπαν του μυαλού της. Η δυσκολία της να προσαρμοστεί στα κοινωνικά πρότυπα σχετικά με το φύλο και μία περίεργη συνάντηση με έναν κοσμηματοπώλη, την οδηγούν να αγοράσει μια βέρα. Το δαχτυλίδι δίνει ζωή σε μια φανταστική σχέση, φευγαλέα σαν όνειρο. Καθώς η σχέση τελειώνει, η Ήρα επιστρέφει στην καθημερινότητά της. (Εύφημος Μνεία Γυναικείας Ερμηνείας - 43ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας 2020).

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Ανθή Δαουτάκη
Σενάριο: Ανθή Δαουτάκη
Διεύθυνση φωτογραφίας: Στάθης Γαλαζούλας
Μοντάζ: Νεφέλη Πάντζου
Ήχος: Ελένη Καβούκη
Μουσική: Μανώλης Μανουσάκης
Ηθοποιοί: Στέλλα Βογιατζάκη, Πολύδωρος Βογιατζής
Παραγωγοί: Λάζαρος Καραγεώργος
Σκηνικά: Χρήστος Συμεωνίδης
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Έτος Παραγωγής: 2020
Διάρκεια: 18'
Επικοινωνία: Anthi Daoutaki anthie.d@hotmail.com
Βραβεία/Διακρίσεις: Καλύτερη Ταινία Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Εύφημος Μνεία γυναικείας ερμηνείας, Βραβείο Κοινού Διεθνούς τμήματος - 43ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας 2020

Ανθή Δαουτάκη

Είναι εικαστικός και σκηνοθέτις. Δουλεύει με διάφορα μέσα: το βίντεο, τον λόγο, καθώς και με μια μεγάλη γκάμα από αντικείμενα. Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και του Τμήματος Σκηνοθεσίας του Metropolitan College της Αθήνας. Δημιουργεί εγκαταστάσεις που λειτουργούν ως ιδιότυπα ημερολόγια, εξετάζοντας την υποκειμενικότητα του χρόνου και την αίσθηση της παρουσίας. Κεντρικός άξονας του έργου της είναι η ανάγκη να εξηγήσει τον κόσμο μέσα από μια γυναικεία προσέγγιση. Συμμετείχε στο πρόγραμμα καλλιτεχνικής φιλοξενίας του Πανεπιστημίου του Κεμπέκ, καθώς και σε πολλά εργαστήρια και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη: GalleryR3 (Καναδάς), Αίθουσα Τέχνης και Συναυλιών Μελίνα Μερκούρη (Ύδρα), Artscape (Αθήνα), Projekt Galeria (Βουδαπέστη) και Πεδίο Δράσης Κόδρα (Θεσσαλονίκη). Ήταν υποψήφια για το Καλύτερο Ξένο Βίντεο στα Tent Academy Awards (Ρότερνταμ), ενώ το 2019 έλαβε το Βραβείο Artworks του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Το Όπως θα συνέβαιναν μέσα στο νερό είναι η πρώτη της μικρού μήκους ταινία.

Φιλμογραφία

2020 Όπως θα συνέβαιναν μέσα στο νερό (μμ)