Αγορά

Η Αγορά ξεκίνησε την πορεία της το 2005. Η Αγορά είναι το αναπτυξιακό κομμάτι του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που συγκεντρώνει ένα διεθνές δίκτυο επαγγελματιών και προσφέρει τον χώρο, αλλά και τις συνθήκες για συναντήσεις, συζητήσεις και επαγγελματικές συμφωνίες σε μια ανεπίσημη, φιλόξενη και επαγγελματική ατμόσφαιρα. Στο πλαίσιο της Αγοράς εκδίδεται το Thessaloniki Agora Manual, με όλα τα πρότζεκτ του Φόρουμ Συμπαραγωγών Crossroads και του Agora Works in Progress, τις ταινίες που συμμετέχουν στο Agora Film Market, καθώς και τα προφίλ των εταιρειών και των επαγγελματιών που συμμετέχουν στην Αγορά. Η Αγορά λαμβάνει χώρα στην καρδιά του Φεστιβάλ, στο ισόγειο της Αποθήκης Γ, από τις 3 έως τις 10 Νοεμβρίου 2018. Οι αναπτυξιακές δράσεις της Αγοράς είναι οι εξής:

Agora Film Market
3-10 Νοεμβρίου 2018
Η ψηφιακή ταινιοθήκη προωθεί την πλειοψηφία των ταινιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του 59ου ΦΚΘ. Επίσης, θα παρουσιαστούν ταινίες από τις χώρες στις οποίες επικεντρώνεται η Αγορά και δεν θα συμμετέχουν στο επίσημο πρόγραμμα. Έτσι δίνεται η δυνατότητα σε μεγαλύτερο αριθμό ταινιών να βρουν το δρόμο προς άλλα φεστιβάλ και εταιρείες διανομής. Παρουσιάζονται οι προηγούμενες ταινίες των συμμετεχόντων στο Crossroads, καθώς και μια επιλογή από ελληνικές ταινίες παραγωγής της τελευταίας χρονιάς.

Crossroads – Φόρουμ Συμπαραγωγών
6-10 Νοεμβρίου 2018
Το Crossroads επιλέγει κινηματογραφικά σχέδια με βάση την ποιότητα του σεναρίου, τη δημιουργική ομάδα και την πιθανότητα παραγωγής τους. Ο στόχος του Crossroads είναι να υποστηρίξει παραγωγούς ταινιών μεγάλου μήκους που σχετίζονται με την Κεντρική Ευρώπη, τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο.
Περισσότερα...

Agora Works in Progress
8 Νοεμβρίου 2018
Τα WiP δίνουν τη δυνατότητα σε επιλεγμένους sales agents, διανομείς και προγραμματιστές φεστιβάλ απ’ όλο τον κόσμο να είναι οι πρώτοι που θα ανακαλύψουν μεγάλου μήκους ταινίες από τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια, σ’ ένα στάδιο αμέσως πριν την ολοκλήρωσή τους.
Περισσότερα...

Agora Training Day
6 Νοεμβρίου 2018
Νέοι σκηνοθέτες, παραγωγοί, σκηνοθέτες και παραγωγοί έχουν την ευκαιρία να μάθουν μυστικά από τους καλύτερους και πιο σημαντικούς επαγγελματίες του χώρου. Μια μέρα γεμάτη με συζητήσεις, ανταλλαγή ιδεών, νέες μέθοδοι και προσεγγίσεις

Europa Cinemas: Innovation Day Lab
2 Νοεμβρίου 2018
Για πρώτη χρονιά το δίκτυο αιθουσών Europa Cinemas μαζί με την Πανελλήνια Ένωση Αιθουσαρχών Κινηματογραφιστών ενώνει τις δυνάμεις του με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Το εργαστήριο «Innovation Day Lab» θα εστιάσει σε στρατηγικές μάρκετινγκ, επικοινωνίας, αναπτυξης κοινού και προσέγγισης νεαρών ακροατηρίων. Οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν αυτά τα θέματα σε πρακτικά εργαστήρια, συζητήσεις και μελέτες περίπτωσης. Το εργαστήριο έχει στόχο την ενίσχυση του δικτύου των τοπικών κινηματογράφων και η δημιουργία μιας πλατφόρμας για να μοιραστούν οι αιθουσάρχες τις σκέψεις τους, αδύνατα σημεία και παραδείγματα βέλτιστων πρακτικών. Το μονοήμερο εργαστήριο θα είναι ανοιχτό σε διαπιστευμένους εκθέτες από την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Ταινίες για παιδιά στη νοτιοανατολική Ευρώπη: Η κατάσταση των πραγμάτων
10 Νοεμβρίου 2018
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης παρουσιάζει μια μελέτη που εξετάζει διάφορες πτυχές της κινηματογραφικής αγοράς για νεαρά ακροατήρια στη νοτιοανατολική Ευρώπη, εστιάζοντας στην παραγωγή. Μετά την παρουσίαση της μελέτης, επαγγελματίες του χώρου και των χρηματοδοτικών ταμείων θα συζητήσουν πιθανούς τρόπους ενεργοποίησης, τόσο της αγοράς όσο και του νεανικού κοινού, σε τοπικό επίπεδο και επίπεδο περιφέρειας. Την ημερίδα μπορούν να παρακολουθήσουν μόνο διαπιστευμένοι καλεσμένοι της Αγοράς.

Thessaloniki Locarno Industry Academy International

5-10 Νοεμβρίου 2018
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο, φέρνουν το Thessaloniki Locarno Industry Academy International στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο.

Το Thessaloniki Locarno Industry Academy International είναι μια εκπαιδευτική πλατφόρμα που έχει ως στόχο να βοηθήσει τους νέους επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου να επεκτείνουν τις επαγγελματικές εμπειρίες και διασυνδέσεις τους στους τομείς των διεθνών πωλήσεων, του μάρκετινγκ, της διανομής, της παρουσίασης και του προγραμματισμού. Στο παρελθόν, το Locarno Industry Academy International έχει ήδη πραγματοποιηθεί με επιτυχία στο Μεξικό, στη Βραζιλία και στη Νέα Υόρκη.

Το Thessaloniki Locarno Industry Academy International είναι μέρος του δικτύου Ακαδημίας του Locarno Industry Academy International που περιλαμβάνει της το Morelia IFF στο Μεξικό (Morelia/Imcine Locarno Industry Academy International), το Australab στη Χιλή (Valparaiso/Locarno Industry Academy International), το Cinema do Brasil στη Βραζιλία (Sao-Paulo/Locarno Industry Academy International), το Film Society of Lincoln Center / New Directors New Films Festival στις ΗΠΑ (NYC/Locarno Industry Academy International), και το Metropolis/MC Distribution στον Λίβανο (Beirut/Locarno Industry Academy International).

Οι συμμετέχοντες είναι:
Duygu Cumert, Sinema TV, Τουρκία
Elisa May, Mindjazz Pictures, Γερμανία
Ilinka Mihailescu, Voodoo Films, Ρουμανία
Ruta Svedkauskaite, Pluto Film, Γερμανία Daria Voumard, Locarno Film Festival, Ελβετία
Bohdan Zhuk, Kyiv IFF, Ουκρανία
Σοφία Ελευθεριάδη, Lionsgate, Ηνωμένο Βασίλειο
Χρήστος Πολίτης, Feelgood Entertainment, Ελλάδα

 

Supported by

Member of

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Θεσσαλονίκη

  • Αθήνα

Γραφεία

Πλατεία Αριστοτέλους 10, 546 23 Θεσσαλονίκη

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλ.: 2310 378 400
Fax: 2310 285 759
E-mail: info@filmfestival.gr

Γραφεία

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 7, 117 42 Αθήνα

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλ.: 210 870 6000
Fax: 210 644 8143
E-mail: info@filmfestival.gr

  • Επικαιρότητα

  • Σας ενδιαφέρει...

Loading
Loading

oxen-waisted