Δράσεις της Αγοράς

Η Αγορά ξεκίνησε την πορεία της το 1999 μαζί με το πρώτο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Οι δράσεις της Αγοράς δημιουργήθηκαν και προσαρμόστηκαν στις ανάγκες
των δημιουργών ταινιών από την Κεντρική και Νοτιανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο.

Η Αγορά είναι το αναπτυξιακό κομμάτι του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που συγκεντρώνει ένα διεθνές δίκτυο επαγγελματιών και προσφέρει το χώρο αλλά και τις συνθήκες για συναντήσεις, συζητήσεις και επαγγελματικές συμφωνίες σε μια ανεπίσημη, φιλόξενη και επαγγελματική ατμόσφαιρα.

Στο πλαίσιο της Αγοράς εκδίδεται ο κατάλογος της Αγοράς, με τις ταινίες που συμμετέχουν στο Doc Market, με όλα τα projects των Docs in Progress, τα projects του EDN
Docs in Thessaloniki, καθώς και τα προφίλ των εταιρειών και των επαγγελματιών που συμμετέχουν στην Αγορά. Η Αγορά παρέχει υποστήριξη γραμματειακή και μάρκετινγκ, υπηρεσία για την πραγματοποίηση προσωπικών συναντήσεων και follow up εμπορικών επαφών σε όλους τους συμμετέχοντες, με σκοπό την αποτελεσματική ολοκλήρωση των
επαγγελματικών διαπραγματεύσεων.

Η Αγορά λαμβάνει χώρα στο ισόγειο της Αποθήκης Γ από τις 4 έως τις 10 Μαρτίου 2018.

Οι αναπτυξιακές δράσεις της Αγοράς του ΦΝΘ είναι οι εξής:

Doc Market 4-10 Μαρτίου 2018
Η ψηφιακή βιβλιοθήκη προωθεί την πλειονότητα των ταινιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του 20ού ΦΝΘ. Συνολικά θα παρουσιαστούν 496 ταινίες από όλο τον κόσμο με έμφαση στην ελληνική παραγωγή της χρονιάς. Με αυτόν τον τρόπο, δίνεται η δυνατότητα σε μεγαλύτερο αριθμό ταινιών να βρουν το δρόμο προς άλλα φεστιβάλ και εταιρείες διανομής.

Docs in Progress 7 Μαρτίου 2018
Τα DiP δίνουν τη δυνατότητα σε επιλεγμένους αγοραστές, sales agents, διανομείς και προγραμματιστές φεστιβάλ απ’ όλο τον κόσμο να είναι οι πρώτοι που θα ανακαλύψουν μεγάλου μήκους ταινίες από τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια, σ’ ένα στάδιο αμέσως πριν την ολοκλήρωσή τους.

EDN Pitching Forum – Docs in Thessaloniki 5 & 6 Μαρτίου 2018
Στο Pitching Forum που διοργανώνεται από το EDN, θα παρουσιαστούν 21 project από την Ευρώπη αλλά και τον κόσμο. Επαγγελματίες του χώρου καθοδηγούν τους σκηνοθέτες και παραγωγούς για να δημιουργήσουν ελκυστικές ταινίες.

EDN Docs in Thessaloniki Masterclass 6 Μαρτίου 2018
Ο Μπεν Τζόνσον, Γενικός Διευθυντής της Gruvi, μιας εταιρείας τεχνολογίας μέσων που βοηθάει επιχειρήσεις ψυχαγωγίας να προσεγγίσουν και να αποκτήσουν ένα σταθερό διαδικτυακό κοινό, θα μοιραστεί πολύτιμες πληροφορίες που μπορούν να σας βοηθήσουν στο ψηφιακή μάρκετινγκ των ταινιών σας.

Moving Docs, Αποθήκη Γ, 8-10 Μαρτίου 2018
Το πρόγραμμα Moving Docs φέρνει επιδραστικές ταινίες πιο κοντά στις μικρές και μεγάλες οθόνες μας, συνδυάζοντας «ζωντανές» προβολές και προβολές «event cinema» με ένα πρωτοποριακό κύκλωμα διανομής μέσω διαδικτύου. Μέσα από ένα δίκτυο 19 Ευρωπαίων εταίρων, η πλατφόρμα επιτρέπει σε μια επιλογή από τα καλύτερα ευρωπαϊκά ντοκιμαντέρ να περάσουν τα σύνορα των χωρών παραγωγής τους και να βρουν το κοινό τους σε περισσότερες από 20 επικράτειες. Πρόκειται για μια μοναδική στο είδος της πρωτοβουλία, που υποστηρίζεται από εθνικούς κινηματογραφικούς φορείς, βρίσκεται υπό τη διαχείριση του European Documentary Network και χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Creative Europe.
Πληροφορίες: www.movingdocs.org

Doc Market Happy Hour 4-10 Μαρτίου 2018
Οι καλεσμένοι του Φεστιβάλ έχουν τη δυνατότητα να συναντηθούν και να γνωριστούν σ’ ένα φιλικό περιβάλλον. 
Τα Happy Hour γίνονται κάθε απόγευμα από τις 18:00-19:00 στην Αποθήκη Γ.

Supported by

Member of

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Θεσσαλονίκη

  • Αθήνα

Γραφεία

Πλατεία Αριστοτέλους 10, 546 23 Θεσσαλονίκη

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλ.: 2310 378 400
Fax: 2310 285 759
E-mail: info@filmfestival.gr

Γραφεία

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 7, 117 42 Αθήνα

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλ.: 210 870 6000
Fax: 210 644 8143
E-mail: info@filmfestival.gr

  • Επικαιρότητα

  • Σας ενδιαφέρει...

Loading
Loading

oxen-waisted