Παραδοσιακά, το ΦΝΘ και η Αγορά διεξάγεται το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου. Οι ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί για την 23η διοργάνωση είναι 4 με 14 Μαρτίου, 2021.

  1. Στη διάρκεια του δεκαημέρου του Μαρτίου που θα ακολουθήσει, και πάντα σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές συνθήκες, θα παρουσιαστούν δέκα με είκοσι ταινίες του προγράμματος, είτε στις αίθουσες στη Θεσσαλονίκη, είτε σε άλλες πόλεις, είτε στο διαδίκτυο.
  2. Ο βασικός όγκος των δράσεων του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2021, σε ένα δεκαήμερο ανάμεσα στις 20 Ιουνίου και στις 20 Ιουλίου, στη Θεσσαλονίκη.
  3. Την ίδια περίοδο, το καλοκαίρι, θα πραγματοποιηθεί και η Αγορά Ντοκιμαντέρ του 23ου ΦΝΘ. Ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν σε παγκόσμιο επίπεδο εκείνη την περίοδο, ελπίζουμε να μπορέσουμε να υποδεχθούμε επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου. Ωστόσο, σκοπεύουμε να πραγματοποιήσουμε και διαδικτυακές συναντήσεις, ενώ υπάρχει και η πιθανότητα η Αγορά του 23ου ΦΝΘ να πραγματοποιηθεί εξολοκλήρου διαδικτυακά.
  4. Οι αιτήσεις συμμετοχής για τις αναπτυξιακές δράσεις της Αγοράς Ντοκιμαντέρ: Thessaloniki Pitching Forum, Agora Docs in Progress, και Agora Doc Market θα ανακοινωθούνε μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. 

Η αγάπη μας για το σινεμά θα μας φέρει ξανά κοντά. Με αυτή την προσμονή, παραμένουμε αισιόδοξοι και ανυπομονούμε να αντικρίσουμε ξανά μαζί τη μεγάλη οθόνη.

Με επιτυχία απονεμήθηκαν τα βραβεία της Αγοράς Ντοκιμαντέρ