Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας.

Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης παρουσιάζει επιλεγμένες ελληνικές ταινίες από το πρόγραμμα της 25ης διοργάνωσης σε πόλεις, κινηματογραφικές λέσχες και κινηματογραφικούς φορείς. Το Φεστιβάλ προβάλλει, επίσης, ταινίες και σε καταστήματα κράτησης σε όλη την Ελλάδα. Η γιορτή του ντοκιμαντέρ ταξιδεύει, μέσα από περιφερειακές προβολές που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τους τοπικούς πολιτιστικούς φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Περισσότερα...

Στο 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το οποίο πραγματοποιήθηκε κάτω από τη βαριά σκιά του δυστυχήματος στα Τέμπη, τα ντοκιμαντέρ μάς προσέφεραν καταφύγιο και επιχείρησαν να μας δώσουν μια νότα ελπίδας. Οι θεατές παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τα επείγοντα κοινωνικά θέματα που ανέδειξαν τα έργα και συμμετείχαν ενεργά στις συζητήσεις με τους δημιουργούς. Συνολικά 55.400 άτομα παρακολούθησαν ντοκιμαντέρ, masterclasses, ανοιχτές συζητήσεις και δράσεις της Αγοράς. Σε σχέση με πέρυσι, σημειώθηκε αύξηση 11,2% στην προσέλευση, πλησιάζοντας τα προ πανδημίας επίπεδα.

Περισσότερα...

Η πλήρης λίστα με όλα τα βραβεία του 25ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Η ταινία Κάτω από τον ουρανό της Δαμασκού των Χέμπα Χαλέντ, Ταλάλ Ντερκί και Αλί Γουαζί είναι ο μεγάλος νικητής του Χρυσού Αλέξανδρου του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για τη λίστα προεπιλογής του Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον Νοέμβριο και το 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα...

Στο πλαίσιο του Climate Hub, της πρωτοβουλίας του Φεστιβάλ στην προσπάθειά του να υλοποιήσει τον στόχο της βιωσιμότητας, πραγματοποιήθηκε συζήτηση με τίτλο «Αλλάζοντας το αφήγημα της κλιματικής κρίσης».

Περισσότερα...

Η προβολή της ταινίας «Η μόδα από την αρχή», παρουσία της σκηνοθέτιδας Μπέκι Χάτνερ, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Μαρτίο. Η προβολή εντάσσεται στην ενότητα Γεωκουλτούρα του 25ου ΦΝΘ και διεξήχθη σε συνεργασία με το ίδρυμα Χάινριχ Μπελ. 

Περισσότερα...

Ο Νταβίντ Ερνό-Μπριό, γιος της βραβευμένες με Νόμπελ Λογοτεχνίας Ανί Ερνό, βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσει το ντοκιμαντέρ Τα χρόνια των Super 8, το οποίο ανατρέχει τα οικογενειακά βιώματος της σπουδαίας συγγραφέα. 

Περισσότερα...

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Climate Hub, της νέας πρωτοβουλίας του Φεστιβάλ για τον στόχο της βιωσιμότητας, πραγματοποιήθηκε συζήτηση με τίτλο Κλιματική Κρίση: το Ντοκουμέντο των Βιώσιμων Επιλογών.

Περισσότερα...

Παρατείνονται για πέντε μέρες, έως την Παρασκευή 17 Μαρτίου, οι online προβολές των τμημάτων Πλατφόρμα και Από οθόνη σε Οθόνη του 25ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Σε αυτές τις δύσκολες μέρες που ζούμε θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στους θεατές να ανακαλύψουν ελληνικές ταινίες, οι οποίες καταπιάνονται με θέματα που μας απασχολούν όλους.

Περισσότερα...

Η ειδική ακρόαση του podcast Mute – Η Σιωπηλή Βία της Μεσοτοιχίας, του Αντρέα Βάγια, με θέμα την έμφυλη βία και παρουσία κοινού, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Μαρτίου. 

Περισσότερα...