Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας.

Με χαρά ανακοινώνουμε το πόστερ του 25ου ΦΝΘ που υπογράφει ο σουηδός ζωγράφος και εικονογράφος Ντάνιελ Ένγκνεους. Ζητήσαμε από τον καλλιτέχνη να εμπνευστεί από την καρδιά, τον χάρτη μας, τα μάτια μας σε έναν κόσμο που μεγαλώνει και την ίδια στιγμή μικραίνει. Στο σινεμά, στις τέχνες, η καρδιά είναι ένα διαχρονικό σύμβολο, μια υπενθύμιση της ανθρώπινης κατάστασης, είτε αγαλλιάζει, είτε ραγίζει.

Περισσότερα...

Δύο ξεχωριστοί δημιουργοί που αλλάζουν τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο θα συναντηθούν φέτος στο 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, μέσα από δύο συναρπαστικά αφιερώματα. Το αφιέρωμα στον αγαπημένο ντοκιμαντερίστα Σταύρο Ψυλλάκη αποκαλύπτει ιστορίες διπλανών μας ανθρώπων που συχνά ζουν και βιώνουν οριακές καταστάσεις, ενώ οι ταινίες του ριζοσπαστικού δημιουργού Νικολάους Γκεϊρχάλτερ σκιαγραφούν την καταστροφική επιθυμία του ανθρώπου να θέσει υπό έλεγχο τον πλανήτη.

Περισσότερα...

Με αφορμή τη συμπλήρωση 80 ετών από την αναχώρηση του πρώτου συρμού από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό το Άουσβιτς, το 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης τιμά τη μνήμη της εβραϊκής κοινότητας της πόλης, μέσα από ένα αφιέρωμα με συνταρακτικά ντοκιμαντέρ, που ρίχνουν φως σε μία από τις πιο σκοτεινές σελίδες της σύγχρονης παγκόσμιας ιστορίας. 

Περισσότερα...

«Η τέχνη της πραγματικότητας: πέρα από την παρατήρηση»: το μεγάλο αφιέρωμα του 25ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει 20 ταινίες, masterclasses από Έλληνες και ξένους δημιουργούς, αλλά και μια ειδική δίγλωσση έκδοση.

Περισσότερα...

Το 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 12 Μαρτίου 2023 και με μεγάλη χαρά προσκαλεί τους σκηνοθέτες να καταθέσουν τα ντοκιμαντέρ τους στο ελληνικό πρόγραμμα.

Περισσότερα...