Crossroads Co-production Forum 10-14.11.2020

Crossroads Co-production Forum 10-14.11.2020
Προθεσμία συμμετοχής: 20 Ιουλίου 2020

Το Φόρουμ Συμπαραγωγών Crossroads στοχεύει σε μια ισχυρή επιλογή έργων από τη Μεσόγειο, τις χώρες των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Παρέχει στους παραγωγούς και σκηνοθέτες τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις ιδέες τους στους παρευρισκόμενους καλεσμένους επαγγελματίες.

Αίτηση συμμετοχής στο Crossroads

Τι είδους project ψάχνει το CROSSROADS / ποια είναι τα βασικά κριτήρια;

Ψάχνουμε για:

Ποια είναι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων / πότε είναι η προθεσμία;

Όλες οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν έως τις 20 Ιουλίου 2020

Μέχρι τότε θα πρέπει να λάβουμε το πλήρες πακέτο αίτησης (διαδικτυακά και στα αγγλικά, εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά)

Χρειαζόμαστε:

 1. Την πλήρη ηλεκτρονική αίτηση Crossroads. Φροντίστε να την συμπληρώσετε προσεκτικά. Αφού ολοκληρώσετε την ηλεκτρονική φόρμα, δεν μπορείτε να κάνετε αλλαγές. Στοιχεία από τη φόρμα αίτησης θα χρησιμοποιηθούν για πληροφορίες καταλόγου, εφόσον το έργο σας επιλεχθεί.

Επισυνάψτε στην διαδικτυακή φόρμα ένα μοναδικό αρχείο PDF που να περιλαμβάνει τα παρακάτω: 

 1. Σύνοψη μιας (1) παραγράφου
 2. Το τελευταίο treatment (από 8 έως 20 σελίδες) στα αγγλικά ή τα γαλλικά αλλά και στα ελληνικά αν είστε ελληνικής καταγωγής.
 3. Το σενάριο στα αγγλικά ή τα γαλλικά αλλά και στα ελληνικά εάν είστε ελληνικής καταγωγής. Αν δεν έχετε σενάριο, τότε στείλετε μόνο το treatment αλλά σημειώστε ότι τα project με σενάριο έχουν προτεραιότητα.
 4. Βιογραφία / φιλμογραφία του παραγωγού
 5. Βιογραφία / φιλμογραφία του σκηνοθέτη
 6. Σημείωμα του σκηνοθέτη για την ιστορία και το οπτικό στυλ της ταινίας
 7. Σημείωμα του παραγωγού για τη χρηματοδοτική στρατηγική που θα ακολουθήσει
 8. Προϋπολογισμός
 9. Χρηματοδοτικό πλάνο
 10. Λίστα επιβεβαιωμένων χρηματοδοτήσεων για το project (εάν υπάρχουν)
 11. Συμφωνητικό σχετικά με τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας μεταξύ του σκηνοθέτη και του παραγωγού ή επιστολή του σκηνοθέτη που να αναφέρει ότι ο συγκεκριμένος παραγωγός θα εκπροσωπεί το project
 12. Προηγούμενη ταινία του σκηνοθέτη (online σε ασφαλές σύνδεσμο)
 13. Moodboard εάν υπάρχει

Γενικοί Κανόνες και Κριτήρια Επιλογής

Το Crossroads είναι ανοικτό σε κάθε είδους project και είναι ευέλικτο όταν εξετάζει τις επιλογές του. Η αξιολόγηση δεν έχει αυστηρούς κανόνες και κάθε μεμονωμένο project θα εξεταστεί με βάση τα πλεονεκτήματά του. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι κανόνες με τους οποίους λειτουργούμε:

 1. Τα υλικά και οι υπότιτλοι που αφορούν την αίτηση θα πρέπει να είναι στα αγγλικά (εκτός από το treatment και το σενάριο που μπορεί να είναι στα γαλλικά και στα ελληνικά).
 2. Δεχόμαστε μόνο project μεγάλου μήκους μυθοπλασίας (άνω των 60 λεπτών).
 3. Δεχόμαστε όλα τα κινηματογραφικά είδη εκτός από ντοκιμαντέρ.
 4. Μία εταιρία παραγωγής ή ένας παραγωγός μπορεί να καταθέσει δύο project.
 5. Μία εταιρία παραγωγής ή παραγωγός του οποίου το project δεν είχε επιλεγεί την προηγούμενη χρονιά μπορεί να ξανακαταθέσει εάν έχουν υπάρξει αξιόλογες αλλαγές στο σενάριο και στο ολοκληρωμένο πακέτο παρουσίασης.
 6. Πρέπει να υποδεικνύεται σε ποια άλλα market ή και εργαστήρια γραφής (workshops) και ποια χρονιά έχει ήδη συμμετάσχει το project. Ειδάλλως να επισημαίνεται ότι παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη.
 7. Ο προϋπολογισμός της ταινίας δεν πρέπει να ξεπερνάει το 1.5 εκατομμύρια ευρώ.
 8. Τα project διαβάζονται από δύο αξιολογητές το λιγότερο. Η τελική επιλογή γίνεται από την υπεύθυνη του Crossroads και την καλλιτεχνική σύμβουλο.
 9. Επιλέγονται μέχρι δεκαπέντε (15) project.
 10. Η ανακοίνωση των επιλεγμένων project γίνεται μέσα Σεπτεμβρίου.

Τι συμβαίνει εάν επιλεγεί το project μου;

 1. Για κάθε επιλεγμένο project τουλάχιστον ένας εκπρόσωπος θα πρέπει να είναι παρών κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών του Crossroads (10- 14 Νοεμβρίου 2020).
 2. Θα σας αποσταλεί το χρονοδιάγραμμα των συναντήσεων λίγες μέρες πριν αρχίσει το Crossroads. Το χρονοδιάγραμμα θα βασίζεται στα αιτήματα των προσκεκλημένων επαγγελματιών. Επιπλέον συναντήσεις μπορούν να προγραμματιστούν κατά τη διάρκεια του Crossroads ανάλογα με τη διαθεσιμότητα.
 3. Οι ολοκληρωμένες ταινίες που συμμετείχαν στο Crossroads θα πρέπει να αναφέρουν το Crossroads ή να εμφανίζουν το λογότυπό του στους τίτλους τέλους. Κατά προτίμηση, η παρακάτω πρόταση θα πρέπει να αναφέρεται στους τίτλους τέλους: "[τίτλος ταινίας] παρουσιάστηκε στο Crossroads Co-production Forum του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης". Το λογότυπο Crossroads θα αποσταλεί στους κινηματογραφιστές μετά την επιλογή του project.
 4. Τα βραβεία του Crossroads Co-production Forum συμπεριλαμβάνουν:

Το Crossroads συνεργάζεται επίσης και με το MIDPOINT - A Training and Networking Platform for Film and TV Development.

  

> TIFF61 Crossroads Co-production Forum Application Form (Οι αιτήσεις έχουν κλείσει)

  

Για περαιτέρω πληροφορίες
Αγγελική Βέργου
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
T +30 210 870 6000 ή 6005