#summertiff - Stereosis 99 Hours on View

Ένα μοναδικό φιλμ που δίνει ζωή στους πίνακες του Βαν Γκογκ για να αφηγηθούν την ξεχωριστή του ιστορία, η βραβευμένη ταινία Loving Vincent των Χιου Γουέλτσμαν και Ντορότα Κομπιέλα, είναι η φετινή πρόταση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για την υπαίθρια φωτογραφική έκθεση «Stereosis 99 hours on View»!

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018, 22:00, Κήπος του Απογευματινού Ήλιου στη Νέα Παραλία

Ένα μοναδικό φιλμ που δίνει ζωή στους πίνακες του Βαν Γκογκ για να αφηγηθούν την ξεχωριστή του ιστορία, η βραβευμένη ταινία Loving Vincent των Χιου Γουέλτσμαν και Ντορότα Κομπιέλα, είναι η φετινή πρόταση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για την υπαίθρια φωτογραφική έκθεση «Stereosis 99 hours on View» που διοργανώνει το φωτογραφικό κέντρο Stereosis. Η ταινία θα προβληθεί την Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018 στις 22:00 στον Κήπο του Απογευματινού Ήλιου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Το Loving Vincent αποτελεί την πρώτη ταινία στην ιστορία του κινηματογράφου που είναι ζωγραφισμένη εξ ολοκλήρου στο χέρι. Κάθε ένα από τα 65.000 καρέ της είναι μια ελαιογραφία που ζωγραφίστηκε στο χέρι από 125 επαγγελματίες ζωγράφους που ταξίδεψαν από όλο τον κόσμο στα τρία στούντιο του φιλμ στην Πολωνία και την Ελλάδα, για να πάρουν μέρος στην παραγωγή. 

Η υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας «Stereosis 99 Hours on View» πραγματοποιείται από την Δευτέρα 2 έως και την Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018, παρουσιάζοντας ως κεντρικό της άξονα τη δουλειά 82 νέων φωτογράφων της Θεσσαλονίκης. Οι φωτογραφίες τους θα εκτεθούν στον Κήπο του Απογευματινού Ήλιου στη Νέα Παραλία, ενώ κατά την διάρκεια των 99 ωρών διάρκειας της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν παράλληλες δράσεις.

 

Λίγα λόγια για την ταινία

Loving Vincent
(Πολωνία - Ηνωμένο Βασίλειο - ΗΠΑ, 2017)

Σκηνοθεσία - σενάριο: Χιου Γουέλτσμαν / Hugh Welchman και Ντορότα Κομπιέλα / Dorota Kobiela. Με τους: Douglas Booth, Jerome Flynn, Robert Gulaczyk. Έγχρωμη, 94΄. 

Ο Αρμάν Ρουλέν, γιος ταχυδρόμου, αναζητά τον Τεό, αδερφό του διάσημου ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ. Έχει στα χέρια του την τελευταία επιστολή που έγραψε ο Βίνσεντ, πριν αυτοκτονήσει. Όταν ανακαλύπτει ότι ο Τεό έχει πεθάνει, προσπαθεί να μάθει όσα περισσότερα μπορεί για την εκπληκτική, παθιασμένη ζωή του Βίνσεντ και να ανακαλύψει την αλήθεια για τον μυστηριώδη θάνατό του. Το ταξίδι του τον οδηγεί στο ήσυχο χωριό Οβέρ-σιρ-Ουάζ, μια ώρα έξω απ’ το Παρίσι, όπου θα συναντήσει τον γιατρό Πολ Γκασέ (Τζερόμ Φλιν), που φρόντισε τον Βίνσεντ τις τελευταίες εβδομάδες της ζωής του. Εκείνος λείπει για δυο μέρες κι έτσι ο Αρμάν αποφασίζει να τον περιμένει. Μέσα σ’ αυτό το διάστημα οι χωρικοί του λένε διαφορετικές θεωρίες για τους λόγους της αυτοκτονίας του Βίνσεντ και για το ποιος ευθύνεται. Οι περιπέτειες του Αρμάν τον βοηθούν να κατανοήσει και να εκτιμήσει την παθιασμένη και εκπληκτική ζωή του Βίνσεντ Βαν Γκογκ.


Δείτε το τρέιλερ: https://www.youtube.com/watch?v=rxSOgybLujc

 

Αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Stereosis 99 Hours on View»

 

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

21:00 - Έναρξη των εγκαινίων της φωτογραφικής έκθεσης με την συμμετοχή 82

νέων φωτογράφων της πόλης. Μουσικά συνοδεύουν οι ραδιοφωνικοί

παραγωγοί – Κοσμάς Ευφραιμίδης & Μέμα Μπινοπούλου απο το Stereodisc.

Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

22:00 - Μουσική συναυλία και δροσερά κοκτέιλ με την φροντίδα του Candybar.

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

22:00 - Προβολή της βραβευμένης ταινίας Loving Vincent. Με τη υποστήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

22:00 Μουσική Συναυλία «Ta toy boy». Το νέο indie project δημιουργήθηκε από τον Γιώργο Μπέγκα, τον Ηλία Σμήλιο και τον Γιάννη Λιανόπουλο στη Θεσσαλονίκη.  

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

00:00 Λήξη της έκθεσης

 

Περισσότερες πληροφορίες για την υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας «Stereosis 99 Hours on View» στο www.stereosis.com