#summertiff - 4ο Parthenών Film Festival

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης πάει Χαλκιδική, στο 4ο Parthenώn Film Festival - Σινεμά στο χωριό που πραγματοποιείται στην υπέροχη πέτρινη πλατεία του παραδοσιακού οικισμού του Παρθενώνα!

6 – 8 Ιουλίου 2018, Παρθενώνας Χαλκιδικής, είσοδος ελεύθερη      

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης πάει για τρίτη χρονιά Χαλκιδική και συνεργάζεται με το 4ο Parthenώn Film Festival - Σινεμά στο χωριό που πραγματοποιείται από την Παρασκευή 6 έως την Κυριακή 8 Ιουλίου 2018, στην υπέροχη πέτρινη πλατεία του παραδοσιακού οικισμού του Παρθενώνα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. 

Φέτος το 4ο Parthenώn Film Festival - Σινεμά στο χωριό επιλέγει να εξερευνήσει το όνειρο σε κάθε του έκφανση: ως ευχάριστη εμπειρία, ως αινιγματικό γρίφο και ως εφιάλτη. Ο ονειρικός κόσμος του βραβευμένου φιλμ Limbo της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη θα ανοίξει την αυλαία του Φεστιβάλ, δίνοντας το στίγμα της φετινής διοργάνωσης. Το τιμημένο με Όσκαρ και Χρυσή Άρκτο Ταξίδι στη Χώρα των Θαυμάτων του Χαγιάο Μιγιαζάκι και το καλτ διαμάντι των ‘00s Donnie Darko του Ρίτσαρντ Κέλι, καθώς και το κλασικό αριστούργημα του Άλφρεντ Χίτσκοκ Νύχτα Αγωνίας, απαρτίζουν επίσης το φετινό πρόγραμμα προβολών. Ως ειδικές προβολές έχουν επιλεγεί η υποβλητική ταινία του Αλέν Ρενέ Πέρυσι στο Μαρίενμπαντ και το σουρεαλιστικό πειραματικό φιλμ Ένας Ανδαλουσιανός Σκύλος, που γέννησε η εκρηκτική συνεργασία του Λουίς Μπουνιουέλ με τον Σαλβαδόρ Νταλί.

 

Πρόγραμμα προβολών:

Παρασκευή 6 Ιουλίου

21:30 | Limbo (2016) της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη (μικρού μήκους)

22:00 | Ταξίδι στη Χώρα των Θαυμάτων (2001) του Hayao Miyazaki

 

Σάββατο 7 Ιουλίου

21:30 | Donnie Darko (2001) του Richard Kelly

23:30 | Πέρυσι στο Μαρίενμπαντ (1961) του Alain Resnais

 

Κυριακή 8 Ιουλίου

21:30 | Ένας Ανδαλουσιανός Σκύλος (1929) του Luis Buñuel

21:50 | Νύχτα Αγωνίας (1945) του Alfred Hitchcock