European Art Cinema Day: Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Ο πολυβραβευμένος διευθυντής φωτογραφίας Γιώργος Αρβανίτης και πρόεδρος του ΔΣ του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, παίρνει carte blanche και μας προτείνει τις δικές του αγαπημένες ευρωπαϊκές ταινίες.

European Art Cinema Day: Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Carte Blanche στον Γιώργο Αρβανίτη

Ελάτε να γιορτάσετε μαζί μας τη μαγεία και τη δύναμη του Ευρωπαϊκού Σινεμά!

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ενώνει τις δυνάμεις του με 700 αίθουσες ανά την Ευρώπη και συμμετέχει στην European Art Cinema Day που στόχο έχει να μας συστήσει την ποικιλομορφία του Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου.

Για εκείνη την ημέρα, ο πολυβραβευμένος διευθυντής φωτογραφίας Γιώργος Αρβανίτης και πρόεδρος του ΔΣ του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, παίρνει carte blanche και μας προτείνει τις δικές του αγαπημένες ευρωπαϊκές ταινίες.

Πρόκειται για τα φιλμ Σε λάθος χρόνο / Locke (2013), το συναρπαστικό, ασυνήθιστο road movie του Στίβεν Νάιτ με τον εξαιρετικό Τομ Χάρντι και το αριστουργηματικό ντεμπούτο του Λάσλο Νέμες Ο γιος του Σαούλ / Saul fia (2015) που προκάλεσε αίσθηση όπου κι αν προβλήθηκε.

Ο Γιώργος Αρβανίτης θα βρίσκεται στις προβολές για να μας πει γιατί επέλεξε τις συγκεκριμένες ταινίες, ενώ μετά το τέλος των ταινιών, θα συζητήσει με το κοινό.

Θα είμαστε όλοι εκεί!

INFO

Πότε: Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018
Πού:
Αίθουσα Τζον Κασσαβέτης, Αποθήκη 1, Λιμάνι
Προβολές: 18:00 Σε λάθος χρόνο    20:00 Ο γιος του Σαούλ

Τιμή εισιτηρίου: 3 € για μία ταινία, 4 € για τις δύο ταινίες

Προπώληση εισιτηρίων: από Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

 

 

Οι αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι μέλη του Europa Cinemas.