Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στην 3η Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα προβληθεί το φιλμ Ρενουάρ του Ζιλ Μπουρντό, την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 στις 20:00 στο Ολύμπιον, μια ταινία που εστιάζει στην ομορφιά της τέχνης και της φύσης και μας εξιστορεί την ιστορία της γυναίκας – μούσας των δύο μεγάλων καλλιτεχνών.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στην 3η Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair  

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018, 20:00, Ολύμπιον

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συμμετέχει στην Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair που πραγματοποιείται φέτος για τρίτη χρονιά στη Θεσσαλονίκη από την Πέμπτη 22 έως την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018 στα περίπτερα 10, 9, 8 της ΔΕΘ – HELEXPO.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα προβληθεί το φιλμ Ρενουάρ του Ζιλ Μπουρντό, την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 στις 20:00 στο Ολύμπιον, μια ταινία που εστιάζει στην ομορφιά της τέχνης και της φύσης και μας εξιστορεί την ιστορία της γυναίκας – μούσας των δύο μεγάλων καλλιτεχνών.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα λειτουργεί περίπτερο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (περίπτερο 9, σταντ 61) και οι επισκέπτες θα μπορούν να βρουν ειδικές προσφορές σε ξεχωριστές εκδόσεις για την έβδομη τέχνη, μονογραφίες καταξιωμένων ελλήνων και ξένων σκηνοθετών, εκδόσεις που αφορούν σε θεματικά αφιερώματα, αλλά και εθνικές κινηματογραφίες, όπως του Μεξικού, της Βραζιλίας και της Κίνας, καθώς και συλλεκτικά αντικείμενα, αφίσες, τσάντες, t-shirts, κονκάρδες, κ.ά. προηγούμενων διοργανώσεων του Φεστιβάλ.

 

 

Η ταινία

Ρενουάρ / Renoir
(Γαλλία, 2012)

Σκηνοθεσία: Ζιλ Μπουρντό / Gilles Bourdos. Σενάριο: Gilles Bourdos, Jérôme Tonnerre. Με τους: Michel Bouquet, Christa Théret, Vincent Rottiers. Έγχρωμη, 111΄.

Κυανή Ακτή, 1915. Ο διάσημος Γάλλος ζωγράφος Πιερ-Ογκούστ Ρενουάρ, σε προχωρημένη πια ηλικία προσπαθεί να ξεπεράσει τον θάνατο της γυναίκας του, τους πόνους από τα αρθριτικά του και τα φρικτά νέα ότι ο γιος του Ζαν τραυματίστηκε στη μάχη. Όταν όμως θα μπει στη ζωή του μια νεαρή κοπέλα θα δώσει και πάλι στον κόσμο του απρόσμενη ενέργεια και διάθεση για δημιουργία. Σφύζοντας από ζωή, η ακαταμάχητα όμορφη Αντρέ θα γίνει το τελευταίο μοντέλο του ζωγράφου και η πηγή ανανέωσης του. Πίσω στο οικογενειακό σπίτι για ανάρρωση, ο Ζαν μαγεύεται κι αυτός από τη γοητεία της κοκκινομάλλας κοπέλας. Στο μεσογειακό ιδιωτικό παράδεισο των Ρενουάρ και παρά την έντονη δυσαρέσκεια του πατέρα του – ο Ζαν ερωτεύεται αυτό το ελεύθερο πνεύμα, βρίσκοντας τη δική του πηγή έμπνευσης. Και κάπως έτσι, ένας νέος σκηνοθέτης γεννήθηκε.

Αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΟΝ: Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018, 20:00

Γενική είσοδος: 3 €
Έναρξη ηλεκτρονικής προπώλησης εισιτηρίων: 5 Νοεμβρίου 2018

Περισσότερες πληροφορίες για την Art Thessaloniki Fair στο: http://art-thessaloniki.helexpo.gr/