Επιτροπή Bραβείου της Βουλής των Ελλήνων «Ανθρώπινες αξίες»

Ο τηλεοπτικός σταθμός της Βουλής των Ελλήνων (Βουλή- Τηλεόραση) απονέμει το καθιερωμένο βραβείο «Ανθρώπινες Αξίες» σε ταινία του Διεθνούς Διαγωνιστικού Newcomers.

Άρης Φατούρος
Γεννήθηκε το 1962 στη Λευκάδα. Σπούδασε Φυσική, Πολιτικές Επιστήμες και Σκηνοθεσία στην Αθήνα. Εργάστηκε πρώτα στην εκπαίδευση και μετά στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση ως διευθυντής παραγωγής, παραγωγός και σκηνοθέτης. Έργα του έχουν βραβευτεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σχεδίασε και υλοποίησε το πρόγραμμα «μικροφίλμ» της ΕΡΤ, στο πλαίσιο του οποίου έχουν παραχθεί πάνω από 150 μικρού μήκους ταινίες (2000-2013). Διετέλεσε σύμβουλος ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών προγραμμάτων και μέλος κριτικών επιτροπών σε κινηματογραφικά φεστιβάλ. Είναι ιδρυτικό στέλεχος (2002) του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής, όπου εργάζεται έως σήμερα ως Σύμβουλος Προγράμματος.

Κώστας Δήμος
Γεννήθηκε το 1961 στην Άρτα και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Πάβια. Από το 1980 εργάστηκε σε πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς ως μουσικός παραγωγός. Από το 1994 εργάστηκε ως διευθυντικό στέλεχος του ΑΝΤ1 και του Alpha, ως συντονιστής προγράμματος της ΕΡΤ και σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό τη Βουλής. Έχει διατελέσει εκπρόσωπος της ΕΡΤ AE στη Γενική Συνέλευση του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και στη Γενική Συνέλευση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (2007-2010). Την ίδια περίοδο ήταν Πρόεδρος της Επιτροπής του προγράμματος «μικροφίλμ», καθώς και μέλος όλων των κινηματογραφικών Επιτροπών της ΕΡΤ AE.

Βασίλης Δούβλης
Γεννήθηκε στα Γιάννενα και σπούδασε λογοτεχνία και κινηματογράφο στην Αθήνα και στο Παρίσι. Εργάστηκε στην εκπαίδευση και δίδαξε σενάριο και σκηνοθεσία σε κινηματογραφικές σχολές. Από το 2003 εργάζεται στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής. Έχει σκηνοθετήσει μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες, ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικά σποτ. Η μικρού μήκους ταινία του Ο βετεράνος, η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία Η επιστροφή και το ντοκιμαντέρ Στοργή στο Λαό έχουν προβληθεί και βραβευθεί σε διεθνή φεστιβάλ.