Επιτροπή Thessaloniki Pitching Forum

Για τη νεοσύστατη πλατφόρμα συμπαραγωγής και συγχρηματοδότησης της Agora Doc Market, μια τριμελής επιτροπή θα απονείμει τα εξής βραβεία: Βραβείο Thessaloniki Pitching Forum (2.000 ευρώ), Βραβείο ΕΡΤ Thessaloniki Pitching Forum σε ελληνικό πρότζεκτ (2.000€) και ψηφιοποίηση υλικού από την Aylon Productions. Στο τμήμα απονέμονται επίσης τα εξής βραβεία: Υποτροφία Doc Lab από το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (MFI Script2Film Workshops), συμβουλευτική συνεδρία από την DAE – Documentary Association of Europeδιαμονή και διαπίστευση για το επόμενο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Beldocs.

Γκίτε Χάνσεν

Η Γκίτε ασχολείται καθημερινά με την ανάπτυξη κινηματογραφικών πρότζεκτ, τη διεύθυνση παραγωγής, τις στρατηγικές χρηματοδότησης και μάρκετινγκ, τις πωλήσεις και αγορές μη μυθοπλαστικών ταινιών και σειρών. Στο πρόσφατο βιογραφικό της ως υπεύθυνης παραγωγής στην FHF περιλαμβάνονται οι εξής τίτλοι: Η Ανθρωπότητα στο Σκαμνί (του Γιόνας Μπρουν, σε παραγωγή Hansen & Pedersen Ltd., μαζί με τα DR, SVT, YLE, RUV, Knowledge, SRF, Da Ai, TRT) και The Reformist – A Female Imam (της Μαρί Σκόβγκαρντ, σε παραγωγή των House of Real, DR, SVT, YLE, NRK, RUV, IKON, SRF, VRT). Η Γκίτε είναι υπεύθυνη του τμήματος αγορών της First Hand Films, ενώ διατελεί συχνά χρέη ομιλήτριας και/ή συντονίστριας σε εκδηλώσεις σημαντικών φορέων (IDFAcademy, Nordisk Panorama, Crossing Boarders, DOK.incubator, EDN workshops, Crossing Borders, Pitching du Réel).

Χάνκα Καστελίτσοβα

Η Χάνκα Καστελίτσοβα είναι υπεύθυνη παραγωγής ντοκιμαντέρ για το HBO Europe. Δραστηριοποιούμενη επαγγελματικά στην Πράγα, βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τα κέντρα παραγωγής του HBO Europe και είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη και παραγωγή ντοκιμαντέρ για λογαριασμό του δικτύου. Ξεκίνησε την επαγγελματική της καριέρα στη Σλοβενία, όπου εργάστηκε για περισσότερα από 25 χρόνια ως σκηνοθέτις και παραγωγός ντοκιμαντέρ. Εξαργυρώνοντας τη μακρά της εμπειρία στον χώρο, δίνει διαλέξεις που εστιάζουν στο ντοκιμαντέρ. Επίσης, έχει βρεθεί, είτε συμμετέχοντας είτε συντονίζοντας, σε πολυάριθμες ειδικές επιτροπές και λοιπές εκδηλώσεις του κόσμου του ντοκιμαντέρ.

Χάιντι Τάο Γιάνγκ

Η Χάιντι Τάο Γιάνγκ επιβλέπει τη χρηματοδότηση ντοκιμαντέρ στο Hot Docs Film Funds, ένα χαρτοφυλάκιο 12,5 εκατομμυρίων δολαρίων που παρέχει επιχορηγήσεις και επενδυτικά κεφάλαια σε διεθνή και καναδικά ντοκιμαντέρ. Για τον σκοπό αυτό, συνεργάζεται με κινηματογραφιστές από όλο τον κόσμο βοηθώντας τους να υλοποιήσουν τα πρότζεκτ τους και διαχειρίζεται τις επενδύσεις της Hot Docs που αφορούν το έργο και την επαγγελματική εξέλιξη των δημιουργών. Η Χάιντι έχει πάνω από δέκα χρόνια εμπειρίας στην παραγωγή και στην ανάπτυξη –μυθοπλαστικών και μη– προγραμμάτων για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Έχει διοργανώσει και συντονίσει ομιλίες με επιφανείς καλεσμένους για το Συνέδριο Σεναριογραφίας του Τορόντο και το WIFT-T.