Επιτροπή Agora Docs in Progress

Μια τριμελής επιτροπή αποδίδει τα εξής βραβεία για ταινίες που συμμετέχουν στο Docs in Progress της Agora Doc Market: Βραβείο 2|35 (υπηρεσίες σε post-production), το οποίο συνοδεύεται και από δωρεάν διαπίστευση για το Φεστιβάλ Visions du Réel και τριήμερη διαμονή στη Νιόν της Ελβετίας, βραβείο της εταιρείας MuSou Music Company Group για υπηρεσίες σε post-production ήχου ή πρωτότυπη σύνθεση, βραβείο της εταιρείας «Νεανικό Πλάνο» (υπηρεσίες υποτιτλισμού ταινίας). Επιπλέον, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου απονέμει σε μια ταινία επιλογής του βραβείο που συνοδεύεται από το ποσό των 3.000€.

Άνια Τζίερσκ

Η Άνια Τζίερσκ είναι συνιδρύτρια της Rise and Shine World Sales, μιας από τις επιδραστικές «boutique» εταιρείες διανομής σε διεθνή κλίμακα. Μεταξύ άλλων, η Άνια είναι υπεύθυνη για τους τομείς των φεστιβάλ και των πωλήσεων. Η Rise and Shine World Sales πραγματοποιεί αγορές αλλά και πωλήσεις ντοκιμαντέρ υψηλής ποιότητας σε ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και διανομείς σε ολόκληρο τον κόσμο. Με ετήσιο μέσο όρο που αγγίζει τις 15 νέες ταινίες, ο κατάλογος των πολυβραβευμένων ταινιών που διαχειρίζεται η εταιρεία περιλαμβάνει τους εξής τίτλους: Επιχείρηση χιπ-χοπ, Κάθε πρόσωπο έχει όνομα, Η δίκη, Raving Iran, Genesis 2.0, Hi, Ai και Όταν o Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες.

Βίκυ Μίχα

Η Βίκυ Μίχα εργάζεται ως παραγωγός τα τελευταία δέκα χρόνια. Στη φιλμογραφία της περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, oι ταινίες To Sail Close to the Wind του Γρηγόρη Ρέντη, Oscuro Animal του Φελίπε Γκερέρο, Modris του Γιούρις Κουρσιέτις και Κυνόδοντας του Γιώργου Λάνθιμου. Το 2017 ίδρυσε την εταιρεία παραγωγής και παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών asterisk*. Έχει συνεργαστεί με περισσότερες από 30 εταιρείες σε πάνω από 20 χώρες, έχοντας ως πεδίο δραστηριότητας την ανάπτυξη ταινιών, την εύρεση χρηματοδότησης και τις στρατηγικές μάρκετινγκ, δημιουργώντας ένα παγκόσμιο δίκτυο συνεργασιών και αποκτώντας υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας.

Τζόνα Νατσάρο

Γενικός Αντιπρόσωπος της Εβδομάδας Κριτικής στο Φεστιβάλ της Βενετίας από το 2016, καθώς και υπεύθυνος προγράμματος και επιμελητής του Visions du Réel (Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Νιόν) από το 2010. Μέλος της SNCCI (Ένωση Ιταλών Κριτικών Κινηματογράφου), δημοσιογράφος και συγγραφέας. Επιπλέον, έχει εργαστεί ως υπεύθυνος προγράμματος στο Φεστιβάλ του Τορίνο, στο Festival dei Popoli της Φλωρεντίας και στο Φεστιβάλ της Ρώμης. Από το 2009, είναι συνεργάτης του Φεστιβάλ του Λοκάρνο. Έχει συγγράψει βιβλία και δοκίμια με θέμα τον κινηματογράφο του Χονγκ Κονγκ και τις μεταμοντέρνες ταινίες δράσης. Επιπλέον, αρθρογραφεί για την ημερήσια εφημερίδα Il manifesto.