Βραβείο «Mermaid Award»

To Mermaid Award είναι το βραβείο του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης για την καλύτερη ταινία LGBTQI+ θεματικής του επίσημου προγράμματος. Το βραβείο απονέμεται από τριμελή κριτική επιτροπή.

Μανώλης Κρανάκης

Ο Μανώλης Κρανάκης είναι κριτικός κινηματογράφου. Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Νομική. Συνεργάστηκε με το περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ, αρχικά ως συντάκτης από το 1997 και ως αρχισυντάκτης για το διάστημα 2008- 2009. Εργάστηκε στην τηλεόραση (μπροστά και πίσω από την κάμερα) καθώς και στην κινηματογραφική διανομή, ενώ παράλληλα συνεργάστηκε με εφημερίδες και περιοδικά, πάντα στον τομέα του κινηματογράφου. Το 2011 ίδρυσε μαζί με τους Λήδα Γαλανού, Πόλυ Λυκούργου και Γιώργο Κρασσακόπουλο το Flix.gr, το σημαντικότερο και πιο δημοφιλές κινηματογραφικό site στην Ελλάδα.

Σελίν Μουράτ

Μοιράζοντας τη ζωή της μεταξύ του Μόντρεαλ και της Κωνσταντινούπολης, η Σελίν Μουράτ συνεργάζεται με το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Μόντρεαλ (RIDM) ως επικεφαλής προγράμματος στο φόρουμ της αντίστοιχης «Αγοράς» του και ως επιμελήτρια προγράμματος από το 2016. Συνιδρύτρια της εταιρείας παραγωγής Parabola Films στο Μόντρεαλ, η οποία λειτουργεί από το 2010, εργάζεται για περισσότερο από μια δεκαετία στον χώρο του ανεξάρτητου ντοκιμαντέρ, τόσο στον Καναδά όσο και διεθνώς, συμμετέχοντας ως creative producer στην παραγωγή πολλών βραβευμένων ταινιών μεγάλου μήκους, που έχουν προβληθεί στην τηλεόραση, σε φεστιβάλ και στην επίσημη διανομή.

Ντέμπρα Ζίμερμαν

Η Ντέμπρα Ζίμερμαν είναι εκτελεστική διευθύντρια της Women Make Movies, μιας μη κερδοσκοπικής κοινωνικής επιχείρησης με έδρα τη Νέα Υόρκη, η οποία από το 1972 παρέχει υποστήριξη σε γυναίκες κινηματογραφίστριες βοηθώντας στη διανομή και παραγωγή των ανεξάρτητων ταινιών τους. Η Ζίμερμαν είναι περιζήτητη σε όλο τον κόσμο ως ομιλήτρια σε διαλέξεις, μέλος ειδικών επιτροπών και σύμβουλος. Έχει λάβει πολυάριθμα βραβεία, συμπεριλαμβανομένων των βραβείων Changemaker Awards της οργάνωσης NY Women in Film & Television και των Doc Mogul Awards του φεστιβάλ Hot Docs, που απονέμονται σε όσους έχουν συμβάλει ουσιαστικά στη δημιουργική, ζωτική δύναμη της βιομηχανίας των ντοκιμαντέρ.