Νεαρός Πλάτων

Young Plato

Ευρωπαϊκή πρεμιέρα
Ένα ντοκιμαντέρ παρατήρησης που μας μεταφέρει στο Άρντοϊν του Μπέλφαστ, μετά την εποχή των συγκρούσεων, όπου η φτώχεια, τα ναρκωτικά και τα όπλα έχουν πλήξει την εργατική τάξη εδώ και πολλές γενιές. Η ταινία παρουσιάζει το όραμα του γυμνασιάρχη Κέβιν ΜακΆρεβι και μιας αφοσιωμένης ομάδας ιδεολόγων, περιγράφοντας πώς η κριτική σκέψη και η στήριξη του δασκάλων μπορούν να ενδυναμώσουν τα παιδιά και να τα ενθαρρύνουν να υπερβούν τα όρια και τους περιορισμούς της κοινότητάς τους. Βλέπουμε πώς η φιλοσοφία μπορεί να τα ενθαρρύνει να αμφισβητήσουν τους μύθους του πολέμου και της βίας, καθώς επίσης τα αφηγήματα που τους υπαγορεύουν οι γονείς τους, οι συνομήλικοί τους και η κοινωνική και οικονομική τους θέση.
Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.

Διαθέσιμη στο Agora Market.

Σκηνοθεσία: Νεάσα Νι Χίαναν, Ντέκλαν ΜακΓκραθ
Σενάριο: Neasa Ní Chianáin, Etienne Essery, Declan McGrath
Διεύθυνση φωτογραφίας: Neasa Ní Chianáin
Μοντάζ: Philippe Ravoet
Ήχος: Reto Stamm, Frédéric Hamelin
Μουσική: David Poltrock
Παραγωγή: Solisiu Films
Παραγωγοί: David Rane
Συμπαραγωγή: Aisling Productions, Clin d’Oeil Films, Zadig Productions
Συμπαραγωγοί: Declan McGrath, Hanne Phlypo, Jackie Doyle, Céline Nusse
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Γαλλία, Βέλγιο
Έτος Παραγωγής: 2021
Διάρκεια: 102΄
Επικοινωνία: Autlook Filmsales

Νεάσα Νι Χίαναν

Φιλμογραφία

2004 Frak Ned & Busy Lizzie
2007 Fairytale of Katmandu
2014 The Stranger
2016 School Life
2021 Young Plato

Ντέκλαν ΜακΓκραθ

Φιλμογραφία

2018 Lomax in Éirinn
2018 Tír Eoghain: The Unbreakable Bond
2019 Stephen: My Fight for Life
2021 Young Plato