2η ευκαιρία

2nd Chance

Διεθνής πρεμιέρα

Το 1969, ένας χρεοκοπημένος ιδιοκτήτης πιτσαρίας ονόματι Ρίτσαρντ Ντέιβις εφηύρε το αλεξίσφαιρο γιλέκο. Για να αποδείξει τη λειτουργικότητα του προϊόντος, αυτοπυροβολήθηκε 192 φορές. Ο Ντέιβις ίδρυσε έπειτα τη Second Chance (2η ευκαιρία), η οποία εξελίχθηκε σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες προστατευτικών σώματος παγκοσμίως. Γοητευτικός και ευθαρσής, σκηνοθέτησε θεαματικές προωθητικές ταινίες που τον έκαναν γνωστό σε αστυνομικούς και οπλοφόρους σε όλη την Αμερική. Όμως ο θάνατος ενός αστυνομικού που φορούσε γιλέκο της εταιρείας γίνεται η αρχή του τέλους για τον Ντέιβις, αποκαλύπτοντας έναν χαρακτήρα γεμάτο αντιθέσεις, οι οποίες καλλιεργήθηκαν μετά από δεκαετίες απερισκεψίας κι εξαπάτησης. Στο πρώτο του μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ ο Ραμίν Μπαράνι – πυλώνας του ανεξάρτητου κινηματογράφου, που κάποτε έλαβε το χρίσμα του σπουδαιότερου νέου Αμερικανού σκηνοθέτη από τον περίφημο κριτικό Ρότζερ Ίμπερτ – σκιαγραφεί έναν άνθρωπο αμφιλεγόμενο πλην σαγηνευτικό, που έσωσε χιλιάδες ζωές ενώ παράλληλα έθεσε σε κίνδυνο ακόμη περισσότερες.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Ραμίν Μπαράνι
Σενάριο: Ramin Bahrani
Διεύθυνση φωτογραφίας: Adam Stone
Μοντάζ: Aaron Wickenden
Ήχος: Jacob Ribicoff
Μουσική: T. Griffin
Παραγωγή: Vespucci
Παραγωγοί: Charles Dorfman, Ramin Bahrani, Jacob Grodnik, Daniel Turcan, Johnny Galvin
Συμπαραγωγοί: Tanya Bindra
Executive producer: Marlon Vogelgesang, Bahareh Azimi, Myles Estey, Joshua Oppenheimer
Αφήγηση: Ramin Bahrani
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: ΗΠΑ
Έτος Παραγωγής: 2022
Διάρκεια: 89΄
Επικοινωνία: Vespucci

Ραμίν Μπαράνι

Φιλμογραφία

2005 Man Push Cart (μυθοπλασίας)
2007 Chop Shop (μυθοπλασίας)
2009 Plastic Bag (μμ, μυθοπλασίας)
2012 At Any Price (μυθοπλασίας)
2018 Blood Kin (μμ)
2021 The White Tiger (μυθοπλασίας)
2022 2nd Chance