Οι αληθινοί ψαλιδοχέρηδες του σινεμά πρωταγωνιστούν στο μεγάλο αφιέρωμα του 62oυ Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (4-14 Νοεμβρίου 2021) «Κόψε κάτι: Το μοντάζ και τα μυστικά του». Κορυφαίοι μοντέρ από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη, προσκεκλημένοι του Φεστιβάλ, και θα μοιραστούν με το κοινό την πολύτιμη εμπειρία τους. Masterclass, seminars, work-shop, carte blanche στους προσκεκλημένους, αλλά και μια ειδική δίγλωσση έκδοση, συνθέτουν ένα μοναδικό αφιέρωμα σε ένα από τα πιο κομβικά στάδια της κινηματογραφικής διαδικασίας. Στο πλούσιο και πολυεπίπεδο αφιέρωμα του Φεστιβάλ στο μοντάζ εντάσσεται και το πρόγραμμα Meet the Future, το οποίο διεξάγεται για τρίτη συνεχή χρονιά και είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένo στο μοντάζ.

Εννέα κορυφαίοι μοντέρ από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη, προσκεκλημένοι του Φεστιβάλ, και θα μοιραστούν με το κοινό την πολύτιμη εμπειρία τους.

Περισσότερα...

Ο κάθε ένας από τους αναγνωρισμένους επισκέπτες μοντέρ, διαλέγει για εμάς μια ταινία που θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική για την τέχνη του μοντάζ, ή για τη δική του εμπλοκή σ’ αυτήν. Η ταινία προβάλλεται στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ και ο μοντέρ την παρουσιάζει στο κοινό. Παράλληλα, γράφει γι’αυτήν ένα κείμενο στην ειδική έκδοση του Φεστιβάλ για το Μοντάζ.

Περισσότερα...

Το Meet the Future είναι μια νέα, φιλόδοξη δράση του Φεστιβάλ, που συνδέει το Ελληνικό Τμήμα με την Αγορά και στόχο έχει, κάθε χρόνο, ν’ αναδεικνύει έναν κλάδο των Ελλήνων επαγγελματιών του κινηματογράφου, προωθώντας τη δουλειά τους και βοηθώντας ώστε να παρουσιαστούν και να δικτυωθούν στο διεθνές κινηματογραφικό στερέωμα.

Περισσότερα...

Το Φεστιβάλ παρουσιάζει μια ειδική δίγλωσση έκδοση, η οποία σκιαγραφεί την ιστορική εξέλιξη και εξερευνά τα μυστικά της τέχνης του μοντάζ.

Περισσότερα...