Βραβείο «Mermaid Award»

To Mermaid Award είναι το βραβείο του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης για την καλύτερη ταινία LGBTQI+ θεματικής του επίσημου προγράμματος. Το βραβείο απονέμεται από τριμελή κριτική επιτροπή.

 

Τη φετινή επιτροπή απαρτίζουν οι:

 

Έιντζελ Τσενγκ
H Έιντζελ Τσενγκ ζει στη Ναμίμπια. Είναι Διευθύντρια Επικοινωνίας και Συμμετοχής της Κινηματογραφικής Βιομηχανίας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου NBO της Κένυας, παραγωγός ντοκιμαντέρ και πρότζεκτ XR πολυμέσων, καθώς και σύμβουλος οργανισμών και ιδιωτών στους τομείς της ψυχαγωγίας, της τεχνολογίας και της διεθνούς ανάπτυξης σε θέματα διεθνών σχέσεων και δημοσιότητας στα μέσα ενημέρωσης, στρατηγικών επικοινωνιών και πολιτικής υπεράσπισης. Έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με το Toronto International Film Festival, το Tribeca Film Festival, το Doha Film Institute, το Palestine Film Institute, τους WOLF Consultants και το GlobalFest FilmFest and Human Rights Forum.

 

Χρεν Μαρινοσντότιρ
Η Χρεν Μαρινοσντότιρ σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Βερολίνο. Είναι ιδρύτρια και διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρέικιαβικ (RIFF), που λαμβάνει χώρα στα τέλη Σεπτεμβρίου κάθε έτος. Από το 1992 έως το 2003 εργάστηκε ως δημοσιογράφος στον ισλανδικό Τύπο, τόσο στο Βερολίνο όσο και στην Ισλανδία. Την περίοδο 2004-2006 δίδαξε κινηματογράφο και σχετικά μαθήματα στο Πανεπιστήμιο της Ισλανδίας και σε άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

 

Γιώργος Μητρόπουλος
Ο Γιώργος Μητρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας & ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Πολιτική Επικοινωνία. Έχει συνεργαστεί ως συντάκτης πολιτιστικών θεμάτων με πολλά περιοδικά, ιστοσελίδες και εταιρικές εκδόσεις από το 1996 μέχρι σήμερα. Εργάστηκε ως συντάκτης, αρχισυντάκτης και παρουσιαστής πολιτιστικών εκπομπών στην ΕΡΤ από το 1997-2012. Την περίοδο 2007-2011 είχε τη δημοσιογραφική επιμέλεια πορτρέτων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών και των παραστάσεών τους, καθώς και μιας σειράς πολιτιστικών ντοκιμαντέρ για τη δημόσια τηλεόραση. Από το 2012 μέχρι σήμερα είναι πολιτιστικός συντάκτης στην ελληνική υπηρεσία του ευρωπαϊκού τηλεοπτικού δικτύου EuroNews.