Βραβεία

Διεθνές Διαγωνιστικό
Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Χρυσός Αλέξανδρος - «Θόδωρος Αγγελόπουλος» (8.000 ευρώ)
Ειδικό βραβείο Κριτικής Επιτροπής (Αργυρός Αλέξανδρος)
Ειδικό βραβείο Κριτικής Επιτροπής για την Καλύτερη Σκηνοθεσία (Χάλκινος Αλέξανδρος)
Βραβεία Ανδρικής & Γυναικείας Ερμηνείας
Βραβείο Καλλιτεχνικής Επίτευξης ή Σεναρίου

Virtual Reality
Βραβείο Καλύτερης Ταινίας (3.000 ευρώ – χορηγία του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου)

Ανεξάρτητα βραβεία

Βραβείο FIPRESCI
Τα βραβεία FIPRESCI απονέμονται στην καλύτερη ταινία του Διεθνούς Διαγωνιστικού τμήματος και στην καλύτερη ελληνική ταινία που κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ από τη Διεθνή Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου. Η επιτροπή, που αποτελείται από καταξιωμένους επαγγελματίες στο χώρο της κινηματογραφικής κριτικής, παρακολουθεί αποκλειστικά ταινίες πρώτης προβολής στην Ελλάδα.


Bραβείο της Βουλής των Ελλήνων «Ανθρώπινες Αξίες» 

Ο τηλεοπτικός σταθμός της Βουλής των Ελλήνων (Βουλή-Τηλεόραση) απονέμει το καθιερωμένο βραβείο «Ανθρώπινες Αξίες» σε ταινία του Διεθνούς Διαγωνιστικού τμήματος.Βραβεία Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης ΑΕ
Η ΕΡΤ ΑΕ απονέμει ένα χρηματικό βραβείο αξίας 3.000 ευρώ στην ελληνική ταινία που θα κερδίσει το βραβείο κοινού Fischer και ένα δεύτερο βραβείο αξίας 2.000 ευρώ στην ελληνική ταινία που θα κερδίσει το βραβείο της επιτροπής FIPRESCI.


Βραβεία Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου
Στο πλαίσιο του 59ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ) θα απονείμει τρία βραβεία.
Βραβείο αξίας 5.000€ σε ταινία πρωτοεμφανιζόμενου έλληνα σκηνοθέτη / πρωτοεμφανιζόμενης ελληνίδας σκηνοθέτιδας που κάνει πρεμιέρα στο επίσημο πρόγραμμα.
Βραβείο αξίας 3.000€ στην καλύτερη ταινία του διαγωνιστικού προγράμματος Virtual Reality.
Βραβείο αξίας 1.500€ (Best Location Award, το οποίο απονέμεται από τη Διεύθυνση Hellenic Film Commission του ΕΚΚ) σε location managers (ή σκηνοθέτες, σε περίπτωση που δεν υπάρχει location manager) ταινίας πρωτοεμφανιζόμενου Έλληνα σκηνοθέτη/πρωτοεμφανιζόμενης Ελληνίδας σκηνοθέτιδας που κάνει πρεμιέρα στο επίσημο πρόγραμμα.

Βραβεία Κοινού Fischer
Η Fischer, επίσημος χορηγός των Βραβείων Κοινού εδώ και μία δεκαετία, θα απονείμει τρία βραβεία σε ταινίες που κάνουν την επίσημη πρεμιέρα τους στο Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα, το τμήμα «Ματιές στα Βαλκάνια» και στα τμήματα «Ανοιχτοί Ορίζοντες», όπως και το βραβείο «Μιχάλης Κακογιάννης» στην ελληνική ταινία που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους των θεατών.

Βραβεία Νεότητας
Η Επιτροπή του Βραβείου Νεότητας, που αποτελείται από φοιτητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, θα απονείμει το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας και το Eιδικό Βραβείο της Επιτροπής. Υποψήφιες είναι ελληνικές ταινίες που κάνουν την πρεμιέρα τους στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου.

Βραβεία της ΠΕΚΚ
Η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου (ΠΕΚΚ) απονέμει τα βραβεία της Ένωσης στη καλύτερη ταινία του Επίσημου Προγράμματος. Τα βραβεία απονέμονται μετά από απόφαση της ειδικής γενικής συνέλευσης όλων των μελών της ΠΕΚΚ, που έχουν παρακολουθήσει το Φεστιβάλ.

Βραβείο «Mermaid Awards» - Thessaloniki Queer Film Prize
To Mermaid Award είναι ένα ανεξάρτητο βραβείο για την καλύτερη ταινία LGBTQI θεματικής, μέσα από όλες όσες συμμετέχουν στο επίσημο πρόγραμμα του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Βραβείο WITF GR
Το βραβείο του ελληνικού τμήματος του WIFT (Women in Film & Television) απονέμεται σε ταινία του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος ή του Τμήματος Εκτός Συναγωνισμού για την καλύτερη γυναικεία συνεισφορά και παρουσία μπροστά ή πίσω από την κάμερα.

Supported by

Member of

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Θεσσαλονίκη

  • Αθήνα

Γραφεία

Πλατεία Αριστοτέλους 10, 546 23 Θεσσαλονίκη

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλ.: 2310 378 400
Fax: 2310 285 759
E-mail: info@filmfestival.gr

Γραφεία

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 7, 117 42 Αθήνα

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλ.: 210 870 6000
Fax: 210 644 8143
E-mail: info@filmfestival.gr

  • Επικαιρότητα

  • Σας ενδιαφέρει...

Loading
Loading

oxen-waisted