Βραβείο «Mermaid Award»

To Mermaid Award είναι ένα ανεξάρτητο βραβείο για την καλύτερη ταινία LGBTQI θεματικής του επίσημου προγράμματος του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

 

Τα μέλη της Επιτροπής

Ο Οκτάβιαν Νταντσίλα είναι ανεξάρτητος επιμελητής κινηματογράφου και προγραμματιστής φεστιβάλ με μεταπτυχιακό στις Κινηματογραφικές σπουδές, στον Προγραμματισμό και στην Επιμέλεια από την Εθνική Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (NFTS) του Λονδίνου. Επιμελήθηκε μιας θεματικής κινηματογραφικής σεζόν διερευνώντας τη μοναξιά στην οθόνη, σε συνεργασία με το Yunus Emre Cultural Institute στο Λονδίνο, τη NFTS και το Rio Cinema. Τα βασικά του ενδιαφέροντα είναι η έκθεση κινηματογράφου και η παραγωγή ανεξάρτητων ταινιών. Σήμερα αντιπροσωπεύει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Τρανσυλβανίας (tiff.ro/en) με την ιδιότητα του σύμβουλου προγραμματισμού των διεθνών διαγωνιστικών τμημάτων Supernova και No Limit.

Η Τζεφ Μοντάνα είναι καλλιτέχνις, ακτιβίστρια και ηθοποιός. Έγινε το πρόσωπο της covergirl στις ΗΠΑ, συμμετείχε σε υπερπαραγωγές της Marvel και εργάστηκε στα πιο επιδραστικά μέσα ψυχαγωγίας του Hollywood. Μέσω των σπουδών της στην τέχνη και του συνολικού της έργου, δρα κατά της κακοποίησης και υπέρ της αναγνώρισης της μη δυαδικότητας του φύλου. Πρόσφατα ολοκλήρωσε τα γυρίσματα του Dodo, της νέας μεγάλου μήκους ταινίας του Πάνου Κούτρα, στην οποία πρωταγωνιστεί.

Η Ειρήνη Βουγιούκαλου είναι συνιδρύτρια από το 1999 της εταιρείας παραγωγής και postproduction Graal, με έδρα την Αθήνα. Είναι υπεύθυνη παραγωγών και συμπαραγωγών καθώς και αντιπρόεδρος και συνδιευθύνων σύμβουλος της Graal. Η εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται εδώ και 22 χρόνια, συνεχίζει την πορεία της με ένα μεγάλο εύρος πρότζεκτ. Έχει σημαντικό ιστορικό επιδόσεων, ενώ ταινίες της επιλέχθηκαν για συμμετοχή στις Κάννες, τη Βενετία, την Μπερλινάλε και άλλα διεθνή φεστιβάλ. Η εταιρεία είναι παραγωγός και συμπαραγωγός 62 ταινιών μέχρι στιγμής και έχει περισσότερους από 420 τίτλους στο ενεργητικό της. Η Ειρήνη Βουγιούκαλου είναι βραβευμένο μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.