Κριτική Επιτροπή Εικονικής Πραγματικότητας

Φραντσέσκα Φίνι

Η Φραντσέσκα Φίνι είναι καλλιτέχνις που δραστηριοποιείται σε διάφορα πεδία, εστιάζοντας στο πειραματικό σινεμά, το ψηφιακό ανιμέισον, τα νέα μέσα, τις εγκαταστάσεις και την περφόρμανς. Τα live πρότζεκτ της –τα οποία συχνά πραγματεύονται ζητήματα σχετικά με τη θηλυκότητα, τις παραμορφώσεις στην αντίληψή μας για την ομορφιά και την επιρροή της κοινωνίας σε θέματα φύλου– αναμειγνύουν τα παραδοσιακά μέσα με την τεχνολογία «χαμηλής πιστότητας», τους αυτοσχέδιους μηχανισμούς διαδραστικού design, τον ζωντανό ήχο και την εικόνα. Δεδομένου ότι ενδιαφέρεται πρωτίστως για το βίντεο και τη ζωντανή τέχνη, δημιουργεί επίσης έργα τέχνης που συναρμολογούν κειμήλια επιτελεστικής τέχνης και βίντεο-ενσταντανέ. Έχοντας εκπαιδευτεί εκτενώς στην ψηφιακή τέχνη, εργάστηκε για 15 χρόνια στον τομέα των ψηφιακών μέσων και της τηλεόρασης.

Άγγελος Φραντζής

Ο Άγγελος Φραντζής γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα και σπούδασε Σκηνοθεσία Κινηματογράφου στην INSAS στις Βρυξέλλες. Έχει γυρίσει πέντε ταινίες μικρού μήκους και πέντε μεγάλου μήκους (Polaroid», Το όνειρο του σκύλου, Μέσα στο δάσος, Σύμπτωμα, Still River). Οι ταινίες του έχουν βραβευθεί και προβληθεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ. Ασχολήθηκε με την κινηματογραφική κριτική και θεωρητικά κείμενά του έχουν δημοσιευθεί σε αρκετά έντυπα και βιβλία. Επίσης, διδάσκει Kινηματογράφο στο Τμήμα Kινηματογράφου της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών. Τα τελευταία χρόνια έχει ασχοληθεί και με έργα μικτών τεχνικών (εγκαταστάσεις, περφόρμανς). Παραστάσεις και έργα του έχουν φιλοξενηθεί μεταξύ άλλων στο Φεστιβάλ Αθηνών, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών καθώς και στην Μπιενάλε Aρχιτεκτονικής της Βενετίας.

Μπόιντ φαν Χούι

Ο Μπόιντ φαν Χούι είναι κριτικός κινηματογράφου που έχει για βάση του το Παρίσι και το Λουξεμβούργο. Από το 2013 καλύπτει για λογαριασμό των περιοδικών Variety και Hollywood Reporter τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ και την κυκλοφορία σημαντικών αμερικανικών παραγωγών στην Ευρώπη. Ο Μπόιντ είναι επίσης ο κινηματογραφικός συντάκτης του περιοδικού Winq και τακτικός συνεργάτης της ολλανδικής εφημερίδας Filmkrant. Εκτός από τη δουλειά του ως κριτικού, εργάζεται ως επιμελητής προγράμματος στο Luxembourg City Film Festival και είναι μέλος της προκριματικής επιτροπής του κινηματογραφικού ταμείου του Λουξεμβούργου, το οποίο χρηματοδοτεί ταινίες μεγάλου μήκους, σειρές, VR και διαμεσικά πρότζεκτ με κονδύλια για την ανάπτυξη ή την παραγωγή τους.

Supported by

Member of

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Θεσσαλονίκη

  • Αθήνα

Γραφεία

Πλατεία Αριστοτέλους 10, 546 23 Θεσσαλονίκη

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλ.: 2310 378 400
Fax: 2310 285 759
E-mail: info@filmfestival.gr

Γραφεία

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 7, 117 42 Αθήνα

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλ.: 210 870 6000
Fax: 210 644 8143
E-mail: info@filmfestival.gr

  • Επικαιρότητα

  • Σας ενδιαφέρει...

Loading
Loading

oxen-waisted