Κριτική Επιτροπή Εικονικής Πραγματικότητας

Σάιμον Γιόχανσεν

Ο Σάιμον Γιόχανσεν (γεννημένος το 1989) είναι ανεξάρτητος δημοσιογράφος, κριτικός κινηματογράφου και σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ από την Κοπεγχάγη της Δανίας. Το έργο του εστιάζει κυρίως σε θέματα παγκόσμιας ανάπτυξης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ γράφει σε μεγάλη ποικιλία σκανδιναβικών μέσων ενημέρωσης. Αυτή τη στιγμή ο Γιόχανσεν επεξεργάζεται ένα διαδραστικό ντοκιμαντέρ σχετικά με τη νομική ασφάλεια των ανήλικων εγκληματιών στη Ζάμπια. Όταν δεν δουλεύει για τα δικά του πρότζεκτ, ο Γιόχανσεν γράφει άρθρα για το κορυφαίο περιοδικό κινηματογράφου της Δανίας EKKO.

Μπάμπης Μακρίδης

Ο Μπάμπης Μακρίδης γεννήθηκε στην Καστοριά το 1970. Η πρώτη του μικρού μήκους ταινία Ο τελευταίος φακίρης κέρδισε το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη στο Φεστιβάλ της Δράμας το 2005. Στην συνέχεια οι μεγάλους μήκους ταινίες του L το 2012 και Οίκτος το 2018 έκαναν την πρεμιέρα τους στο Φεστιβάλ του Sundance συμμετέχοντας στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα. Ο Οίκτος πήρε το βραβείο καλύτερης ταινίας στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου το 2019. Μόλις τελείωσε την τρίτη του μεγάλου μήκους ταινία με τον τίτλο Όρνιθες ή πως να γίνεις πουλί.

Ειρήνη Βιανέλλη

Η Ειρήνη Βιανέλλη είναι σκηνοθέτις και animator. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε γραφιστική στο Camberwell College of Arts (BaHons) στο Λονδίνο και Experimental Animation στο CalArts (MFA) στην Καλιφόρνια, ως υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση. Οι ταινίες της έχουν παιχτεί σε διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου και animation, αποσπώντας σημαντικά βραβεία. Το 2018 δημιούργησε το animation που λειτουργεί ως σκηνικό για την Εθνική Λυρική Σκηνή στην όπερα της Λένας Πλάτωνος Το αηδόνι του αυτοκράτορα.

Supported by

Member of

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Θεσσαλονίκη

  • Αθήνα

Γραφεία

Πλατεία Αριστοτέλους 10, 546 23 Θεσσαλονίκη

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλ.: 2310 378 400
Fax: 2310 285 759
E-mail: info@filmfestival.gr

Γραφεία

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 7, 117 42 Αθήνα

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλ.: 210 870 6000
Fax: 210 644 8143
E-mail: info@filmfestival.gr

  • Επικαιρότητα

  • Σας ενδιαφέρει...

Loading
Loading

oxen-waisted