Κριτική Επιτροπή FIPRESCI

Άνττι Σελκοκάρι

Ο Άνττι Σελκοκάρι γεννήθηκε το 1963. Εργάζεται ως ανεξάρτητος κριτικός κινηματογράφου και ως δημοσιογράφος πολιτιστικού ρεπορτάζ. Γράφει κυρίως για την καθημερινή εφημερίδα Aamulehti. Κείμενά του έχουν δημοσιευτεί σε πολιτιστικά, εβδομαδιαία περιοδικά και σε επετηρίδες. Έχει λάβει μέρος σε κριτικές επιτροπές σε πολλά διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου. Στον ελεύθερο χρόνο του ακούει κλασική μουσική, κάνει μακρινούς περιπάτους, ασχολείται με την κηπουρική και επισκέπτεται μουσεία τέχνης και γκαλερί. Ζει στο Ελσίνκι.

Ριτς Κλάιν

Ο Ριτς Κλάιν είναι αντιπρόεδρος του Τμήματος Κινηματογράφου της Ένωσης Κριτικών του Ηνωμένου Βασιλείου και πρόεδρος των Βραβείων Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου του Λονδίνου. Είναι τακτικός κριτικός κινηματογράφου για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση του BBC, το Contactmusic.com και το περιοδικό Boyz, και έχει εργαστεί ως κριτικός, συγγραφέας, συντάκτης και παρουσιαστής σε διάφορα μέσα: σε έντυπα (Metro, Daily Mirror, Heat, Grazia, QX, The Face, What’s On London, The List, Idea, North Coast Journal, First, Take 1, Naviga*tor, Man About Town), στο ραδιόφωνο (LBC, Century FM, Classic Gold, HCJB World Radio), στην τηλεόραση (Film4, Rotten Tomatoes, Film Threat, IndieWire, IGN, Film Focus, Real Movie News, Filmnet, Shadows on the Wall.co.uk). Όταν δεν παρακολουθεί ταινίες ή δεν γράφει για αυτές, ο Ριτς εργάζεται ως ανεξάρτητος δημοσιογράφος, συντάκτης, ομιλητής και ντιζάινερ.

Νίκος Αλέτρας

Ο Νίκος Αλέτρας (Νίκος Αρτινός) είναι διδάκτορας Κινηματογράφου του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα να επικεντρώνονται στο είδος των “school movies”. Είναι δημοσιογράφος/ κριτικός κινηματογράφου και έχει αρθρογραφήσει για πολλά χρόνια σε διάφορες εφημερίδες και διαδικτυακά μέσα, ενώ διετέλεσε Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας (2009-2017). Σπούδασε Δασολογία και Περιβαλλοντικές Επιστήμες με μεταπτυχιακές σπουδές στον Βιοκλιματισμό. Ζει και εργάζεται ως εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Λάρισα. Είναι επίσης ιδιοκτήτης και διευθυντής της κινηματογραφικής ιστοσελίδας icineman.com.

Supported by

Member of

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Θεσσαλονίκη

  • Αθήνα

Γραφεία

Πλατεία Αριστοτέλους 10, 546 23 Θεσσαλονίκη

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλ.: 2310 378 400
Fax: 2310 285 759
E-mail: info@filmfestival.gr

Γραφεία

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 7, 117 42 Αθήνα

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλ.: 210 870 6000
Fax: 210 644 8143
E-mail: info@filmfestival.gr

  • Επικαιρότητα

  • Σας ενδιαφέρει...

Loading
Loading

oxen-waisted