Κριτική Επιτροπή FIPRESCI

Κρίστεν Άλεν

Η Κρίστεν Άλεν εργάζεται ως δημοσιογράφος του πολιτιστικού ρεπορτάζ και αρθρογραφεί για ζητήματα ηθικής στο νορβηγικό κρατικό κανάλι TV 2 ενώ έχει γυρίσει έξι ντοκιμαντέρ για την τηλεόραση. Έχει εργαστεί ως κριτικός θεάτρου και κινηματογράφου για τη νορβηγική καθημερινή εφημερίδα Stavanger Aftenblad του Σταβάνγκερ, όπου και ζει. Αυτή την περίοδο είναι ανεξάρτητη κριτικός, γράφοντας για την εφημερίδα Vårt Land και τη δίκη της ιστοσελίδα www.kulturkritikk.no. Είναι απόφοιτητη του διδακτορικού προγράμματος Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου του Όσλο και στο παρελθόν έχει χρηματίσει μέλος της επιτροπής της FIPRESCI στα φεστιβάλ της Στοκχόλμης, του Τρεμσο, του Ταλίν, του Λοκάρνο, του Ρότερνταμ και της Άγκυρας.

Χάουβικ Χαμπεκιάν

Ο Χάουβικ Χαμπεκιάν είναι Λιβανέζος κριτικός κινηματογράφου, ο οποίος εργάζεται αυτή την περίοδο για την κορυφαία αραβική εφημερίδα του Λιβάνου, την An-Nahar, ως υπεύθυνος του κινηματογραφικού τμήματος. Ξεκίνησε την καριέρα του ως ανεξάρτητος δημοσιογράφος, εξειδικευμένος σε ζητήματα κινηματογράφου και συνεργαζόμενος με τοπικές και περιφερειακές εφημερίδες του αραβικού κόσμου. Επίσης, έχει σκηνοθετήσει κι έχει αναλάβει την παραγωγή σε τηλεοπτικά προγράμματα και ντοκιμαντέρ για το σινεμά, για λογαριασμό πολλών σταθμών. Έχει συμμετάσχει σε πολλά οπτικοακουστικά εργαστήρια που στηρίζουν νέους σπουδαστές στον Λίβανο.

Δημήτρης Μπάμπας

Ο Δημήτρης Μπάμπας γεννήθηκε το 1962. Σπούδασε Μαθηματικά και έκανε μεταπτυχιακό (MSc) στα Κοινωνικά Πληροφοριακά Συστήματα (Social Information Systems). Κείμενά του για τον κινηματογράφο δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα του φεστιβάλ Πρώτο Πλάνο, στις εκδόσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στην Καθημερινή της Κυριακής και στο κινηματογραφικό περιοδικό Οθόνη. Μεταφράσεις του από τα αγγλικά και κινέζικα δημοσιεύτηκαν σε λογοτεχνικά περιοδικά (Το Δέντρο, Οδός Πανός, Εντευκτήριο). Έχει επιμεληθεί την μονογραφία Seijun Suzuki (Σύγχρονοι Ορίζοντες, Αθήνα 2005) και συνεπιμελήθηκε με τον Μισέλ Δημόπουλο τη μονογραφία Wong Kar-wai (Καστανιώτης, Αθήνα 2003). Είναι υπεύθυνος σύνταξης στον ιστότοπο «Σινεφίλια» (Cinephilia.gr) και επιμελητής προγράμματος στο φεστιβάλ «Εικόνες και όψεις του εναλλακτικού κινηματογράφου».

Supported by

Member of

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Θεσσαλονίκη

  • Αθήνα

Γραφεία

Πλατεία Αριστοτέλους 10, 546 23 Θεσσαλονίκη

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλ.: 2310 378 400
Fax: 2310 285 759
E-mail: info@filmfestival.gr

Γραφεία

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 7, 117 42 Αθήνα

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλ.: 210 870 6000
Fax: 210 644 8143
E-mail: info@filmfestival.gr

  • Επικαιρότητα

  • Σας ενδιαφέρει...

Loading
Loading

oxen-waisted