Κριτική Επιτροπή Γνωρίστε τους γείτονες

Ταρίκ Ακτάς

Γεννημένος στη Γερμανία, ο Ταρίκ Ακτάς ζει και εργάζεται στην Κωνσταντινούπολη. Έχει υπογράψει αρκετές ταινίες μικρού μήκους, συμπεριλαμβανομένων των Brothel of Subconscious (2006) και Video of Circumcision (2007). Το τελευταίο του πειραματικό βίντεο με τίτλο Basiret (2017) είναι μέρος της επικείμενης πολυμεσικής ατομικής έκθεσης Supersensible. Η πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους Στο νεφέλωμα του Νεκρού Αλόγου (2018) έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο, όπου κέρδισε το Βραβείο Καλύτερου Ανερχόμενου Σκηνοθέτη. Η ταινία απέσπασε και άλλα βραβεία και συμπεριλήφθηκε σε σημαντικά φεστιβάλ κινηματογράφου.

Πάμελα Μπιένζομπας

Η Πάμελα Μπιένζομπας είναι Γαλλο-Χιλιανή σύμβουλος κινηματογράφου, κριτικός και δημοσιογράφος που έχει τη βάση της στο Παρίσι. Έχει μακρά εμπειρία ως σύμβουλος σε κινηματογραφικά ταμεία, εργαστήρια και προγράμματα για τους επαγγελματίες του κινηματογράφου, κυρίως για την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, κι έχει συνεργαστεί με φεστιβάλ κινηματογράφου. Ήταν μία εκ των συνιδρυτών του διαδικτυακού περιοδικού «Mabuse Revista de Cine» (2002-2016), ενώ κείμενά της έχουν δημοσιευτεί σε πολλά διεθνή ημερήσια έντυπα, σε περιοδικά και βιβλία (Dictionnaire Mondial du Cinéma, El novísimo cine chileno, Objetivo: Planeta Tierra, Errancias [για το Cinema23]). Είναι αντιπρόεδρος της Académie des Lumières και διετέλεσε αντιπρόεδρος της FIPRESCI.

Μαρία Κριαρά

Η Μαρία Κριαρά είναι εικαστικός. Έργα της έχουν παρουσιαστεί σε διεθνείς εκθέσεις, μουσεία και ιδρύματα, όπως στην Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας, στο Μουσείο Tinguely, στο Institute for the Development of Emerging Art, στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος / Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στην Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, στο Μουσείο Μπενάκη, κ.α. Το 2018 έλαβε το καλλιτεχνικό βραβείο ARTWORKS του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Supported by

Member of

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Θεσσαλονίκη

  • Αθήνα

Γραφεία

Πλατεία Αριστοτέλους 10, 546 23 Θεσσαλονίκη

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλ.: 2310 378 400
Fax: 2310 285 759
E-mail: info@filmfestival.gr

Γραφεία

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 7, 117 42 Αθήνα

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλ.: 210 870 6000
Fax: 210 644 8143
E-mail: info@filmfestival.gr

  • Επικαιρότητα

  • Σας ενδιαφέρει...

Loading
Loading

oxen-waisted