Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, τα οποία στηρίζονται κατά κύριο λόγο από το Υπουργείου Πολιτισμού και το Υπουργείο Παιδείας, έχουν ως στόχους...

Περισσότερα...

Μια βαλίτσα γεμάτη Σινεμά, η Σινεβαλίτσα, ξεκινάει το ταξίδι της από το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στα δημοτικά σχολεία όλης της Ελλάδας και μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες και δημιουργικό παιχνίδι καλεί παιδιά και εκπαιδευτικούς να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία αλλά και τη μαγεία του Κινηματογράφου. 

Περισσότερα...

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης  συμμετέχει στο σχεδιασμό και την υλοποίηση της εκπαιδευτικής πλατφόρμας «nextus», η οποία υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος MEDIA «CREATIVE EUROPE PROGRAMME – MEDIA SUB-PROGRAMME SUPPORT TO FILM ΕDUCATION», σε συνεργασία με τους εταίρους: PLANETA MED S.L.U (ΙΣΠΑΝΙΑ), DOK. Fest Munich (ΓΕΡΜΑΝΙΑ).

Περισσότερα...

To εκπαιδευτικό πρόγραμμα WAF υλοποιείται κατά την περίοδο 2020-2022 από τρεις πολιτισμικούς φορείς, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Μασσαλίας, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, την Ταινιοθήκη της Μαδρίτης και τρία διαφορετικά σχολεία, το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, το γενικό λύκειο Marseilleveyre στη Μασσαλία και το εκπαιδευτικό ίδρυμα IES San Isidro στη Μαδρίτη την περίοδο 2020 -2022.

Περισσότερα...

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο «Ολύμπιον» από το 2001. Είναι ένα πρόγραμμα προβολών εγκεκριμένων από το Υπουργείο Παιδείας ταινιών για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Οι ταινίες επιλέγονται με γνώμονα την ηλικία των θεατών, την καταλληλότητα του θέματος και την καλλιτεχνική αρτιότητά τους.

Περισσότερα...

Το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης οργανώνει μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μια ποικιλία εκπαιδευτικών προτάσεων, δίνει τη δυνατότητα σε κάθε ομάδα να επιλέξει το πρόγραμμα που επιθυμεί ανάλογα με τους επιδιωκόμενους εκπαιδευτικούς στόχους της.

Περισσότερα...

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης από την 44η διοργάνωσή του το 2003 έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει ένα πρόγραμμα masterclasses και ανοιχτών συζητήσεων για τη γνωριμία των φοιτητών και των νέων επαγγελματιών του κινηματογράφου αλλά και του κοινού με αναγνωρισμένες προσωπικότητες του κινηματογραφικού χώρου (σκηνοθέτες, σεναριογράφους, ηθοποιούς, διευθυντές φωτογραφίας, ανθρώπους της παραγωγής, της διανομής και του μάρκετινγκ, καθώς και πρωτοπόρους των τεχνολογικών εξελίξεων).

Περισσότερα...

Το θησαυροφυλάκιο ταινιών FILM VAULT είναι μια ψηφιακή πλατφόρμα με εκπαιδευτικό χαρακτήρα που προωθεί τρόπους με τους οποίους η κινηματογραφική εκπαίδευση μπορεί να αποκτήσει ρόλο κλειδί στη σχολική ύλη. Είναι ένα από τα δημιουργικά αποτελέσματα του προγράμματος EUforia, της διακρατικής πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα μεταξύ του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (εκπαιδευτικού φορέα του ΦΚΘ), του πανεπιστημίου Spoleczna Akademia Nauk – San (Πολωνία) και του πολιτιστικού οργανισμού Laterna Magica Kulturalis es Oktatasi Szolgaltato Kft (Ουγγαρία), με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα MEDIA της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Περισσότερα...