Η Βιβλιοθήκη

Η Κινηματογραφική Βιβλιοθήκη λειτουργεί στον χώρο του Μουσείου Κινηματογράφου – Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης και εγκαινιάστηκε τον Μάρτιο του 2013 στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα.

Η συλλογή της Βιβλιοθήκης περιλαμβάνει:

Στις συλλογές αυτές περιλαμβάνονται κινηματογραφικά βιβλία (εκδόσεις για την ιστορία του κινηματογράφου, λεξικά και ετήσιοι οδηγοί για κινηματογραφικά είδη, μονογραφίες σκηνοθετών, βιογραφίες ηθοποιών, εκδόσεις για τη θεωρία και την αισθητική, για εθνικές κινηματογραφίες, κινηματογραφικά σενάρια, κ.ά.), καθώς και κινηματογραφικά περιοδικά ελληνικά και ξένα, ορισμένα εκ των οποίων στο σύνολο των τευχών τους (π.χ. Cahiers du Cinéma, Sight and Sound, Σύγχρονος Κινηματογράφος, κ.ά.).

Μέρος της συλλογής της Βιβλιοθήκης είναι ήδη ψηφιοποιημένο, γεγονός που επιτρέπει τη διάσωση και ασφαλή διατήρηση του υλικού, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζει την ευκολότερη πρόσβαση σε αυτό μεγαλύτερου αριθμού ενδιαφερομένων. Επιπλέον η ψηφιοποίηση συμβάλλει στην οργάνωση και λειτουργία της Βιβλιοθήκης σύμφωνα με τους πιο σύγχρονους όρους βιβλιοθηκονομίας και εξασφαλίζει τη διαλειτουργικότητα μεταξύ ελληνικών και διεθνών βιβλιοθηκών. Η διαδικασία της ψηφιοποίησης συνεχίζεται με την υλοποίηση νέου εγκεκριμένου ΕΣΠΑ.

Η Κινηματογραφική Βιβλιοθήκη λειτουργεί στον χώρο του Μουσείου Κινηματογράφου – Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης, Αποθήκη Α, στο Λιμάνι.

Ωράριο λειτουργίας
Δευτέρα -Τρίτη 11.00 - 15.00
Τετάρτη - Παρασκευή 11.00 -19.00
Η βιβλιοθήκη του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα παραμείνει κλειστή για το κοινό από τις 26 Φεβρουαρίου έως τις 17 Μαρτίου 2020, λόγω της προετοιμασίας και διεξαγωγής του 22ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Η ανακαίνιση του χώρου της Κινηματογραφικής Βιβλιοθήκης πραγματοποιήθηκε με τη χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος
 

Supported by

Member of

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Θεσσαλονίκη

  • Αθήνα

Γραφεία

Πλατεία Αριστοτέλους 10, 546 23 Θεσσαλονίκη

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλ.: 2310 378 400
Fax: 2310 285 759
E-mail: info@filmfestival.gr

Γραφεία

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 7, 117 42 Αθήνα

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλ.: 210 870 6000
Fax: 210 644 8143
E-mail: info@filmfestival.gr

  • Επικαιρότητα

  • Σας ενδιαφέρει...

Loading
Loading

oxen-waisted