Οι ταινίες της εβδομάδας (9-15 Μαΐου 2024)

Στο Ολύμπιον μη χάσετε τη νέα ταινία της αυστριακής δημιουργού Τζέσικα Χάουσνερ Club Zero, που σατιρίζει τη σύγχρονη μανία για ολοένα και πιο εκκεντρικές μορφές υγιεινής διατροφής. 

Στην αίθουσα Παύλος Ζάννας βλέπουμε το καθηλωτικό έπος Η γη της επαγγελίας με τον Μαντς Μίκελσεν, μια υπερπαραγωγή εποχής για τις κοινωνικές τάξεις, τον ρατσισμό, τη σεξουαλική κακοποίηση, την εργασιακή εκμετάλλευση και τις οικογένειες των εκλεκτών.

Επίσης, συνεχίζονται στην αίθουσα Παύλος Ζάννας οι προβολές της ταινίας Η αρπαγή, του συναρπαστικού ντεμπούτου της Ίρις Καλτενμπάκ, με την εξαιρετική Χάφσια Χερζί στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ταινία απέσπασε το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής για την Καλύτερη Ταινία του πρόσφατου 24ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου. 

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Γενική είσοδος: 7,5€

Πέμπτη 1+1: 7,5€

Τρίτη: 6€

Φοιτητικό: 6€

Κάρτα ανεργίας: 6€

Εισιτήρια διαθέσιμα ηλεκτρονικά στη διεύθυνση:

https://www.more.com/venues/filmfestival/ 

Οι ταινίες:

Club Zero
(Διάφορες χώρες, 2023)

Σκηνοθεσία: Τζέσικα Χάουσνερ / Jessica Hausner. Σενάριο: Jessica Hausner, Géraldine Bajard. Παίζουν: Mia Wasikowska, Ksenia Devriendt, Luke Barker. Γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Κινεζικά.  Έγχρωμη, 110΄. 

Σε ένα ακριβό ιδιωτικό σχολείο, μια νεαρή δασκάλα επιχειρεί να αλλάξει τις διατροφικές συνήθειες των μαθητών με ένα πρωτοποριακό σεμινάριο συνειδητής διατροφής. Οι τακτικές της όμως αρχίζουν να γίνονται ολοένα και πιο ακραίες, με αποτέλεσμα οι απόψεις της να θυμίζουν πλέον περισσότερο αρχηγό αίρεσης παρά διατροφολόγο, ενώ η υγεία των παιδιών αρχίζει να κλονίζεται επικίνδυνα.

Δείτε το τρέιλερ: https://youtu.be/suYKvPGiG_o

Αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΟΝ: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη 19:00, 21:15.

Η γη της επαγγελίας / The Promised Land
(Δανία-Σουηδία-Νορβηγία-Γερμανία, 2023) 

Σκηνοθεσία: Nikolaj Arcel. Σενάριο: Nikolaj Arcel, Anders Thomas Jensen, Ida Jessen. Παίζουν: Mads Mikkelsen, Amanda Collin, Simon Bennebjerg. Γλώσσες: Δανέζικα, Σουηδικά, Γερμανικά, Νορβηγικά. Έγχρωμη, 127΄. 

Ο Λούντβιχ Κάλεν, ένας μοναχικός λοχαγός ταπεινής καταγωγής, καρπός της παράνομης σχέσης μιας υπηρέτριας και ενός ευγενούς, που είναι αποφασισμένος να κυνηγήσει το όνειρό του με κάθε κόστος, ζητά την άδεια του βασιλιά ώστε να καλλιεργήσει τον αφιλόξενο χερσότοπο της Γιουτλάνδης και να δημιουργήσει εκεί μια βασιλική αποικία, με αντάλλαγμα να του δοθεί ένας τίτλος ευγενείας. Ωστόσο, θα βρει πολλά εμπόδια στον δρόμο του, με κυριότερο τον ημιπαράφρονα και σαδιστή γαιοκτήμονα Φρέντερικ ντε Σίνκελ, τον πανίσχυρο φεουδάρχη της περιοχής, που βλέπει την εξουσία του να απειλείται… Ο Κάλεν, ένας ηθικός και απίστευτα  ισχυρογνώμων άνδρας,  δεν το βάζει κάτω με τίποτα, διατεθειμένος να υποστεί πάνδεινα.

* Επίσημη πρόταση της Δανίας για τα Όσκαρ 2024
* Επίσημη συμμετοχή στα Φεστιβάλ Βενετίας, Τορίνο, Σαν Σεμπαστιάν

Δείτε το τρέιλερ: https://youtu.be/3N4YDI2Nf7I

Αίθουσα ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Τρίτη, Τετάρτη 21:00

Η αρπαγή / Le Ravissement / The Rapture
(Γαλλία, 2023)

Σκηνοθεσία: Ίρις Καλτενμπάκ / Iris Kaltenbäck. Σενάριο: Iris Kaltenbäck, Alexandre de La Baume, Naïla Guiguet. Παίζουν: Hafsia Herzi, Alexis Manenti, Nina Meurisse. Γλώσσες: Γαλλικά, Σερβικά. Έγχρωμη, 107΄. 

Πώς εκτροχιάστηκε η ζωή της Λύντια, μιας νεαρής μαίας αφοσιωμένης στη δουλειά της; Φταίει ο πρόσφατος χωρισμός της, η εγκυμοσύνη της καλύτερης φίλης της Σαλομέ ή η τυχαία συνάντηση με τον Μίλος, ένας πιθανός νέος έρωτας; Η Λύντια παγιδεύεται σε μία αλληλουχία ψεμάτων και η ζωή όλων ανατρέπεται.

Δείτε το τρέιλερ: https://youtu.be/Zu-mdJX4CUU?si=mYH-oFoyqUaLYX3X

Αίθουσα ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Τρίτη 19:00