Το πρωινό μου γέλιο

Moj jutarnji smeh

Μια ακαταμάχητη κομεντί μιας αργοποροημένης ενηλικίωσης γίνεται το συλλογικό πορτρέτο μιας ολόκληρης γενιάς. Ο Ντέγιαν, αν και στα τριάντα του, είναι ακόμα παρθένος και ζει κάτω από την ίδια στέγη με τον αλκοολικό πατέρα του και την υπερπροστατευτική μητέρα του. Προσπαθεί να καταπνίξει την αναστάτωση που νιώθει εξαιτίας αυτής της κατάστασης, για να δει αν μπορεί η σχέση του με μια συμπαθητική κοπέλα με την οποία συνεργάζεται να εξελιχθεί πέρα από μια απλή φιλία. Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας με το μέντιουμ της περιοχής, ο Ντέγιαν βιώνει έναν εξευτελισμό που τον οδηγεί στη συνειδητοποίηση ότι τελικά δεν έχει τίποτα να χάσει. Ως αποτέλεσμα, επιχειρεί να βελτιώσει τη ζωή του ώστε αυτή να γίνει τουλάχιστον υποφερτή.
Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Μάρκο Τζόρτζεβιτς
Σενάριο: Marko Đorđević
Διεύθυνση φωτογραφίας: Stefan Milosavljević
Μοντάζ: Marko Đorđević
Ήχος: Stevan Milošević
Μουσική: Dino Merlin
Ηθοποιοί: Filip Đurić, Jasna Đuričić, Ivana Vuković, Nebojša Glogovac, Bratislav Slavković, Bratislav Slavković, Ema Muratović
Παραγωγή: Altertise
Παραγωγοί: Miloš Pušić
Συμπαραγωγή: Cinnerent
Συμπαραγωγοί: Ιvica Vidanović
Κοστούμια: Lila Vuković
Σχεδιασμός παραγωγής: Lila Vuković
Executive producer: Stefan Jevđenijević
Σκηνικά: Marija Kojić
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Σερβία
Έτος Παραγωγής: 2019
Διάρκεια: 94'
Επικοινωνία: Miloš Pušić
Βραβεία/Διακρίσεις: Μεγάλο Βραβείο – Belgrade Festival of Auteur Film 2019, Σκυθικό Ελάφι – Molodist Kyiv IFF 2020

Μάρκο Τζόρτζεβιτς

Ο Μάρκο Τζόρτζεβιτς γεννήθηκε το 1988 στο Κραγκούγιεβατς της κεντρικής Σερβίας. Έκανε αρκετές ταινίες μικρού μήκους κατά τη διάρκεια των σπουδών του στη Σχολή Δραματικών Τεχνών του Βελιγραδίου, εκ των οποίων καλύτερη ήταν η ταινία The Other Shore, διακεκριμένη με το βραβείο καλύτερης σερβικής ταινίας στην κατηγορία «Μέχρι 10.000 δολάρια» στο φεστιβάλ Cinema City. Έκτοτε αξιοποίησε τον χρόνο του για να τελειοποιήσει πραγματικά την τέχνη του. Μετά από μια πενταετία συνεχούς προσπάθειας, αμέτρητων αναθεωρήσεων σεναρίου και πολλών απορριφθέντων δοκιμαστικών πλάνων, τόσο ο ίδιος όσο και οι ηθοποιοί που συμμετείχαν στο σενάριο από την αρχή, θεώρησαν ότι είναι πλέον έτοιμοι να πραγματοποιήσουν το σκηνοθετικό του ντεμπούτο.

Φιλμογραφία

2012 The Other Shore (μμ)
2019 My Morning Laughter