AGORA Talks: 1-9 Νοεμβρίου 2024

 

Η δράση AGORA Talks είναι μια σειρά από εξαιρετικά ενδιαφέρουσες συζητήσεις με σκοπό την ανάπτυξη νέων ιδεών ενώ παράλληλα δίνει την ευκαιρία στους διαπιστευμένους επαγγελματίες να ανακαλύψουν τις νέες δημοφιλείς τάσεις και καινούργια χρήσιμα εργαλεία σε συνεργασία με Οργανισμούς και Φεστιβάλ (Sofia Meetings, ACE Producers, EAVE, MFI, MIDPOINT Institute και άλλους).

Τα θέματα των συζητήσεων ποικίλουν και αφορούν ευκαιρίες συμπαραγωγής, υποδείγματα ταινιών, η ψυχική υγεία στον οπτικοακουστικό τομέα, “πράσινη” κινηματογραφική παραγωγή και αφήγηση, εισαγωγή σε θέματα που αφορούν την ανάπτυξη και παραγωγή σειρών, προώθηση ταινιών,  εναλλακτικές μορφές διανομής (π.χ. ανεξάρτητη, ψηφιακή κ.λ.π.), συμπεριληπτικότητα και ορθή εκπροσώπηση κ.α. Κάποια παραδείγματα πρόσφατων συζητήσεων είναι: Storytelling : Η αφηγηματική γέφυρα μεταξύ ταινίας και σειράς, Από το σενάριο στην οθόνη: Έχει σημασία η πνευματική ιδιοκτησία; , Πως το ελληνικό οπτικοακουστικό οικοσύστημα στηρίζει τη δημιουργικότητα, Σειρές: Δείχνοντας τον δρόμο προς την διαφορετικότητα και την συμπερίληψη, Η βιωσιμότητα του ανθρώπινου δυναμικού και της εταιρίας στην κινηματογραφική παραγωγή, Πάρε τα λεφτά και τρέχα: Κρατικά και ιδιωτικά εργαλεία χρηματοδότησης, Climate Storytelling: Μια συζήτηση και Going “Glocal”: Χτίζοντας στρατηγικές δικτύωσης στην οπτικοακουστική βιομηχανία.

Ανακαλύψτε online τα συναρπαστικά AGORA Talks του TIFF63 και TIFF64, και μείνετε συντονισμένοι για τα AGORA Talks του TIFF65.