Meet the Future - Storytelling: 3 - 8 Νοεμβρίου

 

Κάθε χρόνο η Αγορά του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης παρουσιάζει στους διαπιστευμένους διεθνείς επαγγελματίες ανερχόμενους δημιουργούς και επαγγελματίες που διαμένουν στην Ελλάδα από διαφορετικούς τομείς του κινηματογραφικού χώρου.

Το φετινό πρόγραμμα του Meet the Future έχει στο επίκεντρο την αφήγηση, με στόχο να υποστηρίξει την εξέλιξη του περιεχομένου στις σύγχρονες ελληνικές σειρές. Σε αυτό το πνεύμα, το φετινό Meet the Future, με τίτλο Storytelling, θα λειτουργήσει ως γέφυρα ανάμεσα στην κινηματογραφική αφήγηση και το σενάριο για σειρές.

Στο φετινό πρόγραμμα έχουν επιλεγεί να πάρουν μέρος πέντε ανερχόμενοι σεναριογράφοι (ή σεναριογράφοι-σκηνοθέτες), με ταινίες που έχουν προβληθεί στα σημαντικότερα διεθνή φεστιβάλ ή έχουν βραβευτεί για το σενάριό τους στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας και στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, οι οποίοι βρίσκονται στη διαδικασία ανάπτυξης μιας σειράς.

 

Meet the Future - Συμμετέχοντες 2023

 

Ασημίνα Προέδρου

Σεναριογράφος / Σκηνοθέτις 

 

Γιώργος Τελτζίδης

Σεναριογράφος / Σκηνοθέτης

 

Φωκίων Ξένος

Σκηνοθέτης / Σχεδιαστής

 

Νεριτάν Ζιντζιρία

Κινηματογραφιστής

 

Ορφέας Περετζής

Σεναριογράφος / Κινηματογραφιστής

 

Οι πέντε δημιουργοί θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε δύο ειδικά σχεδιασμένα εργαστήρια που θα παραδώσουν εξειδικευμένοι επαγγελματίες του χώρου: το Turn Your Idea Into a Project με εισηγητή τον παραγωγό Julien Leroux και το Prepare to (Re)Present Yourself με εισηγήτρια την εκπαιδεύτρια σε θέματα δημόσιας ομιλίας, Bonnie Williams. Οι δύο ειδικοί θα μοιραστούν πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες για τη βιομηχανία παραγωγής τηλεοπτικών σειρών και θα προσφέρουν χρήσιμες συμβουλές και καθοδήγηση στα ζητήματα της επαγγελματικής παρουσίασης και προβολής στο πλαίσιο της οπτικοακουστικής βιομηχανίας. Οι πέντε δημιουργοί που θα πάρουν μέρος στο MtF θα παρουσιάσουν τα πρότζεκτ τους στους επαγγελματίες διαπιστευμένους της Αγοράς την Κυριακή 5 Νοεμβρίου.

Επιπλέον, οι δημιουργοί που συμμετέχουν στο φετινό MtF θα παρακολουθήσουν μια σειρά από πρωινά masterclasses με θέμα το Storytelling, ανοιχτά και στο κοινό του Φεστιβάλ, τα οποία θα διεξαχθούν στην αίθουσα Παύλος Ζάννας.

Ένας συμμετέχων του Meet the Future θα λάβει 5ετή Premium δωρεάν συνδρομή στο Crew United, την κορυφαία διαδικτυακή πλατφόρμα δικτύωσης που συνδέει επαγγελματίες του οπτικοακουστικού τομέα στην Ευρώπη, που είναι πλέον ανοιχτή και στην Ελλάδα.