Meet the Future

Στο πλαίσιο του αφιερώματος «Ποιος παίζει;» εντάσσεται το φετινό Meet the Future, η δράση του Φεστιβάλ που συνδέει το Ελληνικό Τμήμα με την Αγορά και έχει ως στόχο να αναδεικνύει κάθε χρόνο έναν διαφορετικό κλάδο των επαγγελματιών του ελληνικού κινηματογράφου, προωθώντας τη δουλειά τους και παρέχοντας πολύτιμα εφόδια για την προβολή και δικτύωσή τους στο διεθνές κινηματογραφικό στερέωμα. Φέτος, τη σκυτάλη παίρνουν ορισμένα από τα κορυφαία ονόματα νέων και ανερχόμενων ηθοποιών, που έχουν ήδη πραγματοποιήσει τα πρώτα τους βήματα στο ελληνικό σινεμά και αναμένεται να μας απασχολήσουν τα προσεχή χρόνια.

Οι συμμετέχουσες και συμμετέχοντες στο τμήμα Meet the Future θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους με self-tapes στους έλληνες και ξένους επαγγελματίες της Αγοράς την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αποθήκη Γ (μόνο για διαπιστευμένους), στη συνέχεια θα συμμετάσχουν σε τριήμερο εργαστήριο υποκριτικής, ενώ θα έχουν φυσικά την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα masterclasses του αφιερώματος. Το σεμινάριο υποκριτικής του Meet the Future διοργανώνει η Αουλόνα Λούπα, απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών και ιδρύτρια του Acting on Camera Seminar, του πρώτου εντατικού και ολοκληρωμένου σεμιναρίου υποκριτικής στην κάμερα στην Ελλάδα.

Στο Meet the Future παίρνουν μέρος ηθοποιοί με εμφάνιση σε μία μεγάλου μήκους ταινία που έχει συμμετάσχει σε Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ή έχει προβληθεί σε μεγάλο φεστιβάλ του εξωτερικού (Φεστιβάλ Καννών, Βενετίας, Βερολίνου, Λοκάρνο, Κάρλοβι Βάρι, Σαν Σεμπαστιάν, Λονδίνου, Ρότερνταμ, Νέας Υόρκης, Τραϊμπέκα, Τορόντο, Σάντανς, Κλερμόν-Φεράν).

Οι ηθοποιοί που θα πάρουν μέρος στη δράση Meet the Future είναι οι:

 

ΚΛΕΛΙΑ ΑΝΔΡΙΟΛΑΤΟΥ
Η Κλέλια Ανδριολάτου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Πέρασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, αλλά αργότερα αποφάσισε να πάει στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών, από όπου και αποφοίτησε το 2021. Έχει συμμετάσχει σε κινηματογραφικές ταινίες, θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές. Έχει συνεργαστεί με τους Στέργιο Πάσχο, Βασίλη Δούβλη, Χριστόφορο Παπακαλιάτη (στην τηλεοπτική σειρά “Maestro”) και Βασίλη Μαυρογεωργίου (στην παράσταση «Μοτέλ»). Η επόμενη θεατρική συνεργασία της θα είναι με τον Κωνσταντίνο Ρήγα.

Επιλεκτική Φιλμογραφία
2022 Maestro του Χριστόφορου Παπακαλιάτη (τηλεοπτική σειρά)
2021 18 του Βασίλη Δούβλη

 

ΙΩΣΗΦ ΓΑΒΡΙΕΛΑΤΟΣ
Ο Ιωσήφ Γαβριέλατος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπουδάζει διοίκηση επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Έχει συμμετάσχει σε θεατρική παράσταση της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση στο πλαίσιο του Youth Festival το 2019. Έχει συνεργαστεί με τους Βασίλη Δούβλη και Στέργιο Πάσχο σε μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες.

Φιλμογραφία
2021 18 του Βασίλη Δούβλη

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος αποφοίτησε από τη δραματική σχολή το 2015. Έχει πάρει μέρος σε θεατρικές παραστάσεις, σε κινηματογραφικές ταινίες και στην τηλεοπτική σειρά του Βασίλη Κεκάτου, “Milky Way”. Αγαπημένη του ταινία είναι το ''Fallen Angels'' του Wong Kar Wai.

Επιλεκτική Φιλμογραφία
2022 - 2023 Milky Way του Βασίλη Κεκάτου (τηλεοπτική σειρά)
2018 Kioku Before Summer Comes του Κωστή Χαραμουντάνη (μ.μ.)
2018 Νάρκη του Δημήτρη Τσαλαπάτη (μ.μ.)
2018 Party Animal του Γιώργου Ζώη (μ.μ.)
2014 Xenia του Πάνου Χ. Κούτρα

 

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΟΣ
Γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα. Παρακολούθησε μαθήματα αυτοσχεδιασμού στο Studio Nama. Έπαιξε σε ταινίες μικρού μήκους. Το 2021 πρωταγωνίστησε στην ταινία «Πρόστιμο» του Φωκίωνα Μπόγρη. Το 2022 έπαιξε στην ταινία «Arcadia» του Γιώργου Ζώη και στην ταινία «Animal» της Σοφίας Εξάρχου.

Επιλεκτική Φιλμογραφία
2021 Beauty του Θάνου Λυμπερόπουλου (μ.μ.)
2021 Souls all Unaccompanied του Γιώργου Τελτζίδη (μ.μ.)
2020 Πρόστιμο του Φωκίωνα Μπόγρη
2019 Chechov's Gun του Χρήστου Αργυρού (μ.μ.)

 

ΑΜΠΙΓΚΕΪΛ ΛΟΜΑ
Η Άμπιγκεϊλ Λόμα γεννήθηκε στις Φιλιππίνες και ζει στην Αθήνα. Ο πρώτος ρόλος της στο σινεμά ήταν αυτός της κεντρικής ηρωίδας στη μεγάλου μήκους ταινία «Αγία Έμυ» της Αρασέλης Λαιμού, που έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο το 2021 και την υπερατλαντική στο AFI Film Festival του Λος Άντζελες. Για το ρόλο της αυτό, η Άμπιγκεϊλ ήταν υποψήφια για το Βραβείο Γυναικείας Αρμηνείας στα Βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου το 2021.

Επιλεκτική Φιλμογραφία
2021 Αγία Έμυ της Αρασέλης Λαιμού

 

ΕΥΘΑΛΙΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ
Η Ευθαλία Παπακώστα είναι ηθοποιός με έδρα στην Αθήνα, σπουδές στην Νέα Υόρκη και είναι απόφοιτος του Talents Sarajevo. Έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινίες των: Μαρίας Ντούζα, Ανδρέα Βακαλιού, Ευθύμη Kosemund-Σανίδη, Νικόλα Κούλογλου, Φίλης Ολσέφσκι, Δημήτρη Τσακαλέα και Λήδας Βαρτζιώτη κ.ά. Το 2022-23 παίζει στις μεγάλου μήκους ταινίες «Άκουσέ με» της Μαρίας Ντούζα και «Wishbone» της Πέννυς Παναγιωτοπούλου.

Επιλεκτική Φιλμογραφία
2022 Άκουσέ με της Μαρίας Ντούζα
2022 My Name is Anti του Ανδρέα Βακαλιού και της Φίλη Ολσέφσκι
2022 Γιάμα του Ανδρέα Βακαλιού (μ.μ.)
2020 Μικρά Όμορφα Άλογα του Μιχάλη Κωνσταντάτου
2020 Pari του Σιαμάκ Ετεμάντι
2019 Μίλα του Ανδρέα Βακαλιού (μ.μ.)
2017 Astrometal του Ευθύμη Kosemund-Σανίδη (μ.μ.)

 

ΝΙΚΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής ‘Αρχή’ της Νέλλης Καρρά. Έχει συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες. Στο σινεμά έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως ο Σύλλας Τζουμέρκας, ο Χρήστος Πασσαλής, η Στέλλα Σερέφογλου και η Αντζελα Σάνελεκ. Συμμετείχε στην ταινία «Η πόλη και η πόλη» (σκηνοθεσία Χρήστος Πασσαλής και Σύλλας Τζουμέρκας), που έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στην Berlinale του 2022.

Επιλεκτική Φιλμογραφία
2022 Η Πόλη και η Πόλη των Χρήστου Πασσαλή και Σύλλα Τζουμέρκα

 

TUTOR: ΑULONA LUPA | Ηθοποιός

H Aulona Lupa γεννήθηκε στο Vlore της Αλβανίας και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Δραματικής σχολής του Ωδείου Αθηνών. Μετέπειτα παρακολούθησε σεμινάρια υποκριτικής στην κάμερα, χορού και σκηνοθεσίας κινηματογράφου στο Λονδίνο και στην Αθήνα. Είναι ιδρυτής του Acting On Camera Seminar, του πρώτου εντατικού και ολοκληρωμένου σεμιναρίου υποκριτικής στην κάμερα στην Ελλάδα. Στον κινηματογράφο έχει συμμετάσχει ως ηθοποιός σε ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους οι οποίες έχουν λάβει μέρος και κάποιες από αυτές διακριθεί σε φεστιβάλ κινηματογράφου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει επίσης σε θεατρικές παραστάσεις ως ηθοποιός, performer αλλά και κινησιολόγος σε θέατρα και φεστιβάλ της Ελλάδας και του Λονδίνου.