Το 3ο Evia Film Project έρχεται 2 - 6 Ιουλίου 2024

Το Evia Film Project ετοιμάζεται για το τρίτο καλοκαιρινό του ραντεβού με το κοινό. Προβολές, masterclasses, δράσεις για επαγγελματίες, εργαστήρια για παιδιά και φοιτητές, καθώς και ξεχωριστές μουσικές εκδηλώσεις στήνουν την πενθήμερη γιορτή του πράσινου σινεμά στη Βόρεια Εύβοια. Το 3ο Evia Film Project θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 6 Ιουλίου στην Αγία Άννα, την Αιδηψό και τη Λίμνη. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό. Φέτος, συνδετικός κρίκος των ταινιών και των δράσεων του Evia Film Project είναι το νερό: η θάλασσα, η βροχή, όλοι οι υδάτινοι πόροι και η απολύτως καθοριστική σχέση του ανθρώπου μαζί τους.

Όλες οι φετινές ταινίες έχουν θέμα το νερό ή την έλλειψή του. Περιπέτειες, θρίλερ και τρόμου, πολιτικά δράματα, animation, κωμωδίες, ντοκιμαντέρ καταγράφουν με τρόπο συναρπαστικό τη θεμελιώδη σχέση μας με τον υδάτινο κόσμο.

Περισσότερα...

To 3o Evia Film Project φέρνει για άλλη μια χρονιά τις σύγχρονες VR τεχνολογίες στη Βόρεια Εύβοια. Με θεματική που αφορά τον άνθρωπο και τη σχέση του με το περιβάλλον, τρεις ταινίες XR και μία πρωτότυπη εγκατάσταση θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο του τμήματος Immersive: All Around Cinema του Φεστιβάλ, προσφέροντας στο κοινό μια συναρπαστική εμπειρία θέασης.

Περισσότερα...

Έξι συναρπαστικά masterclasses θα πραγματοποιηθούν στην Αγία Άννα από τις 4 έως τις 6 Ιουλίου, στο πλαίσιο ενός εξειδικευμένου εργαστηρίου, διαμορφωμένου για τους φοιτητές του Τμήματος Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στα Ψαχνά της Εύβοιας. Τα masterclasses είναι ελεύθερα και για το κοινό.

Περισσότερα...

Στο ΚYMA, στην Αιδηψό, σε ένα ειδυλλιακό σημείο, εκεί όπου το τοπίο και ο ήχος της θάλασσας ξεκουράζουν τη ματιά μας, σας προσκαλούμε να βολευτείτε στο Παγκάκι Podcast, να απολαύσετε τη θέα, να σκανάρετε το QR Code και να ακούσετε το εξαιρετικό –και απολύτως ταιριαστό με το χαλαρωτικό σκηνικό– podcast Ο Kολόμπρος της Κωνσταντίνας Σταυροπούλου.

Περισσότερα...

Συναρπαστικές μουσικές συναντήσεις, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, απρόσμενες περιηγήσεις στη Βόρεια Εύβοια περιμένουν το κοινό του 3ου Evia Film Project, της πράσινης πρωτοβουλίας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού από τις 2 έως τις 6 Ιουλίου στην Αιδηψό, τη Λίμνη και την Αγία Άννα.

Περισσότερα...

Βλέπουμε ταινίες για παιδιά και αναζητούμε έναν κρυμμένο πράσινο θησαυρό στο παιδικό εργαστήριο που διοργανώνει το WWF Ελλάς. Στην Αιδηψό, ο 17χρονος Πάμπλο Σότο Γκονζάλες, σκηνοθέτης, σεναριογράφος, ηθοποιός, μουσικός, χορογράφος και μαθητής Λυκείου του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αθηνών θα μιλήσει σε μαθητές για το πώς μπορείς να γράψεις, να σκηνοθετήσεις και να προωθήσεις μια ταινία σε φεστιβάλ και στο διαδίκτυο.

Περισσότερα...