Εργαστήριο διλημμάτων

Laboratory of Dilemmas

21ο ΦΝΘ: Παγκόσμια πρεμιέρα

Μια εμπειρία εικονικής πραγματικότητας που βασίζεται στο έργο Ικέτιδες του Αισχύλου, το οποίο θέτει ένα βασανιστικό δίλημμα ανάμεσα στη σωτηρία του Ξένου και την διαφύλαξη της Πατρίδας. Το πρότζεκτ, το οποίο πρωτοπαρουσιάστηκε ως εγκατάσταση στην Μπιενάλε της Βενετίας, διαπραγματεύεται την αγωνία, το σάστισμα και τη σύγχυση που κατακλύζουν ανθρώπους και κοινωνικές ομάδες, όποτε ξεπροβάλλουν ανάλογα διλήμματα, αλλά και εστιάζει στο κεντρικό δίλημμα της τραγωδίας, μέσα από αποσπάσματα ενός ανολοκλήρωτου ντοκιμαντέρ, φτιαγμένου από υλικό τεκμηρίωσης ενός επιστημονικού πειράματος. Η ταινία προβάλλεται εκτός διαγωνιστικού.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Γιώργος Δρίβας
Σενάριο: Γιώργος Δρίβας
Ηθοποιοί: Σαρλότ Ράμπλινγκ, Γιώργος Κοτανίδης, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Κόρα Καρβούνη, Πολύδωρος Βογιατζής, Ρένα Κυπριώτη, Πάνος Καλοφωλιάς
Παραγωγοί: Γιώργος Δρίβας, Φένια Κοσοβίτσα, Ηλίας Λεδάκης
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Έτος Παραγωγής: 2018
Διάρκεια: 30΄

Γιώργος Δρίβας

Ο Γιώργος Δρίβας γεννήθηκε στην Αθήνα. Εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Μπιενάλε Εικαστικών της Βενετίας το 2017. Τα έργα του έχουν παρουσιαστεί σε ατομικές εκθέσεις στο Annex M του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (2020), στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Αθήνας (ΕΜΣΤ 2018 και 2009) και στο Εθνικό Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Ρωμης (Galleria Nazionale d Arte Moderna 2017), καθώς και σε πάνω απο 150 ομαδικές εκθέσεις και φεστιβάλ στην Ελλάδα στον υπόλοιπο κόσμο – μεταξύ άλλων και στα New Cinema and Contemporary Art στο Haus der Kulturen der Welt του Βερολίνου, Rencontres Internationales στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, στο back forward rewind στο Media Art Lab της Μόσχας, στο Imagined Communities της 21ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης του Σάο Πάολο Contemporary Art_Videobrasil και στο Antidoron – The EMST Collection στην documenta 14 στο Κάσελ. Έργα του συμπεριλαμβάνονται στη συλλογή του Eθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Αθήνας.

Φιλμογραφία

2006 Beta Test (μμ)
2009 Εμπειρικά δεδομένα (μμ)
2011 Sequence Error (μμ)
2014 Kepler (μμ)
2019 Εμπειρικά Δεδομένα 2.0 (μμ)
2023 Kaizo (μμ)